5_kræfter_komdk_022015

Mål din computers kræfter

Et nyt værktøj scanner udstyret i din computer og giver den 5 styrkekarakterer, så du kan finde det svageste punkt.

17. januar 2015

Mange læsere har med begejstring brugt værktøjet Windows Experience Index, som var indbygget i Windows Vista, Windows 7 og Windows 8. Med det fik man karakterer for 5 vigtige områder i pc'en, så man hurtigt kunne målrette en eventuel opgradering, hvor der var størst effekt. Desværre er funktionen skjult i Windows 8.1, men med programmet ChrisPC Win Experience Index kan du igen se din computers karakterer - og det virker i alle udgaver af Windows fra Vista til 8.1.

Din pc får karakterer for disse fem områder: Hukommelse, harddiskens overførselshastighed, processor, 2D-grafik og 3D-grafik, og derefter beregnes en samlet score, som er den laveste af de fem punkter. Det skyldes, at din pc aldrig vil kunne hæve sig over dette niveau, hvis det svageste led holder den nede. Med oplysningerne kan du hurtigt se, om det kan betale sig at investere i mere ram eller en ny SSD.

Du finder også disse karakterer for en del af de testede pc'er i vores testsektion i bladet. Dermed kan du sammenligne de nye pc'ers ydeevne med din gamle pc, og se om en opgradering er nødvendig.

> Hent ChrisPC Win Experience Index her

Måske er du interesseret i ...