Java logo sådan opdaterer du Java

Java kræver løbende opdateringer for at du kan bruge gængse systemer. 

Opdatér straks Java på din pc

Vigtig opdatering lapper nye huller i programmeringssproget Java, der blandt andet bruges, når du logger på din netbank. Vi anbefaler, at du straks opdaterer din Java.

5. februar 2013

Virksomheden bag softwaren Java, Oracle Corp., sender en ny opdatering på gaden før tid for at lappe en række huller i sikkerheden. 

For få uger siden udgav Oracle ellers en opdatering til programmet, der anvendes på langt størstedelen af danske computere til officielle hjemmesider og netbank. 

Den tidligere opdatering skulle stoppe store sikkerhedsbrister, men virksomheden har nu opdaget, at hackere nemt kunne navigere udenom. 

Derfor anbefaler Oracle og Komputer for alles sikkerhedseksperter, at du installerer den nye opdatering så hurtigt som muligt.

Du skal godkende Java 

Det var planlagt, at den nyeste version skulle være tilgængelig fra den 19. februar, men den dato er nu rykket, fordi hackere allerede udnytter sikkerhedsbristerne. 

Nu skulle Oracle gerne have rettet op mod 50 smuthuller i softwaren, hvilket blandt andet betyder, at du aktivt skal godkende et program eller en applikation, når den skal anvendes. Dermed skulle du få lettere ved at lægge mærke til mistænkelige programmer, der dukker op i utide.

Sådan opdaterer du Java

Du kan altid opdatere til den nyeste version af Java ved at gå ind på Javas hjemmeside

Hvis du er i tvivl, om du har den nyeste version af programmet, kan du på hjemmesiden klikke på ”Do I have Java”-linket under den røde download knap.

Java kommer løbende med opdateringer, og det er ikke muligt fx at tilgå netbank og offentlige sider, hvis Java ikke er opdateret. 

På Komputer for alles Spørg os Forum kan du desuden læse, hvad du skal gøre næste gang, vi skriver om et sikkerhedshul i Java, der endnu ikke er løst af firmaet bag. Den kan du læse her.

Se på Spørg os Forum, hvordan du blokerer Java

Måske er du interesseret i ...