MS Word-ikon

Tre tips, der redder din dag i Word

Her er tre geniale tips til Word.

16. juni 2016 af Steffen Nielsen

Tilbringer du store dele af hverdagen i Word, bør du i hvert fald kende disse tre tricks.

1. Åbn et Word-dokument i Stifinder Det er omstændeligt at åbne Word-programmet og først derefter oprette et dokument. Det kan gøres fra Stifinder. Højreklik i en mappe, vælg "Ny" fulgt af "Microsoft Word-dokument". Giv filen et navn, og dobbeltklik på den for at åbne den med Word.

2. Skift standardskrifttype Ender dine dokumenter altid med at være skrevet med skrifttypen Calibri? Så skyldes det, at det er Words standard. Hvis du foretrækker en anden skrift, kan du sætte den som standard og slippe for at ændre det hver gang. Vælg "Startside" i båndet. Klik på den lille pil ud for menuen Skrifttype. Vælg en skrifttype på listen. Klik på "Angiv som Standard". Bekræft i næste vindue ved at vælge "Alle dokumenter baseret på DOTM skabelonen".

3. Del dokumentet op i to vinduer Du kan dele et dokument op i to vinduer, med hver sin scroll bar. Det er smart, hvis du arbejder i et stort dokument, hvor du fx skal kopiere ting frem og tilbage. I øverste højre hjørne af dit Word-dokument finder du en knap, der er formet som en tankestreg. Hold musemarkøren over den, til markøren skifter form til "trække-værktøj". Træk nu tankestregen ned til det sted, hvor du ønsker at dele vinduet.

> Læs mere om Word her

Måske er du interesseret i ...