KOM_DK_170935-NR02_S_Gratis_word_Web

Gratis Office på nettet

Hvorfor betale for dyre programmer, når du kan få dem gratis? Og nej, der er ikke tale om kopier – Microsoft giver dig en gratis udgave af Word og de andre Office-programmer, der kan det meste.

Word og resten af programmerne i Microsoft Office er verdens mest populære kontorpakke. Der findes godt nok helt gratis alternativer (fx LibreOffice-pakken eller Google Docs på nettet), men hvis du er glad for den måde, det hele foregår på i Word, så kan det være besværligt at skifte. Arbejder du for eksempel med Microsoft Office på jobbet, så giver det nok også mening at fortsætte med programmerne derhjemme.

Selv den mindste udgave af Office-pakken er dog bestemt ikke billig – men programmerne er også avancerede og indeholder faktisk en hel række funktioner, som kun de færreste benytter til dagligt.

Heldigvis er konkurrencen om brugernes gunst hård, og som modsvar til de førnævnte programmer har Microsoft lavet en særlig udgave af Office, der er helt gratis og fungerer overalt, hvor du har en netforbindelse. Du kan endda bruge netudgaven på din smartphone eller din tablet-pc – selv om kvaliteten på oplevelsen i sagens natur afhænger noget af model samt størrelsen på skærmen.

Office Web Apps, som pakken hedder, har ikke alle funktionerne fra den fulde pakke, men de vigtigste er der. Det eneste, der kræves, er en Microsoft-konto og en netforbindelse – til gengæld får du (udover gratis Office-programmer) også adgang til dine projekter overalt. Og du kan give andre tilladelse til at redigere i dine dokumenter og på den måde samarbejde uden at skulle sende noget frem og tilbage mellem jer.

Vi viser dig her, hvordan du får adgang til hele Office Web Apps-pakken, men vil koncentrere os om at gennemgå det mest brugte af programmerne: Word. Mange funktioner er dog ens på tværs af programmerne.

Find Office Web Apps på: www.skydrive.com

Måske er du interesseret i ...