Du riskerer en lang næse, hvis du vil høre dansk musik på YouTube den kommende tid. 

© MIND AND I / Shutterstock.com

YouTube fjerner dansk musik

Koda og Google kan ikke blive enige om aflønningen til danske musikere – så nu har Google valgt at fjerne den danske musik fra YouTube.

Er du vant til at klikke dig ind på YouTube for at høre dansk musik?

Så vil du i disse dage blive slemt skuffet. Google, som ejer YouTube, er i øjeblikket i fuld gang med at fjerne dansk musik fra videotjenesten.

Det skriver Koda, der organiserer danske musikere og komponisters rettigheder, i en pressemeddelelse. I skrivende stund kan flere danske kunstnere ikke findes på YouTube. Det gælder blandt andet videoer af C. V. Jørgensen, Tina Dickow, Steffen Brandt og en række andre danske musikere og kunstnere. 

Uenighed om aftale mellem Google og Koda

Ifølge Koda skyldes blokeringen af de danske musikere, at Google og Koda lige nu ligger i forhandlinger om den betaling, som musikere og komponister modtager af YouTube for brug af deres musik. 

Ifølge Koda kræver Google i forbindelse med forhandlingerne, at betalingen reduceres med 70 procent, hvilket Koda har nægtet – og hvilket har resulteret af blokeringen af de danske musikere. 

Ifølge Dan Chalmers, direktør for YouTube Music i Europa, vil al dansk musik være fjernet fra YouTube inden midnat fredag den 31/7. 

Sådan ser det ud, når man prøver at høre tv-2's 'Bag duggede ruder' på YouTube. 

© Komputer for alle

Måske er du interesseret i ...