medieafspillere_komdk_162012

Den bedste gratis medieafspiller

Der findes et væld af programmer, der kan afspille din musik og dine film. Mange af dem er ganske gratis – vi kigger på 10 medieafspillere og kårer den bedste.

Efterhånden som flere og flere samler deres musik og film på computerens rummelige harddisk, er der brug for overblik – og ikke mindst en afspiller, der kan håndtere alle de forskellige mediefiler.

Der findes mange dyre betalingsprogrammer, som kan klare opgaven, og skal man agere hjemmebiograf og bruge pc’en som afspiller af Blu-ray og dvd’er, der skal vises på fladskærmen i stuen, kan det måske være en idé at investere i sådan et. De gratis afspillere opfylder dog langt de fleste behov og er faktisk meget avancerede. De fleste kan afspille både musik og video samt organisere dit mediebibliotek. Andre igen er specialiserede i at afspille én type mediefiler uden at bruge for meget plads eller for mange af computerens kræfter.

Som udgangspunkt er alle Windows-pc’er født med Windows Media Player, som er nået til version 12. Det har efterhånden vokset sig til et avanceret og godt program, så spørgsmålet er, om der overhovedet er grund til at bruge et andet. En anden gigant er iTunes fra Apple, så også på medieafspillerfronten kommer det store slag til at stå mellem Microsoft og Apple - hvilket program kan mest og hvilket er nemmest at bruge? Men der er også skarp konkurrence fra uventet kant og skabt udelukkende ved frivilligt arbejde - open source projektet Songbird er nemlig også fremragende.

Læs testen, og se hvor godt de 10 programmer placerer sig.

Måske er du interesseret i ...