Filmapper, der bliver komprimeret i en skruetvinge

Skal du sende mange filer i en e-mail, er det både nemmere og sikrere at at komprimere dem først.

© Shutterstock

Her er de 3 bedste gratis Zip-løsninger

Få sikkerheden i top og spar tid, når du skal vedhæfte mange filer til din e-mail: Find det perfekte komprimeringsprogram her!

3. august 2019 af Martin Haverholm

Sender du tit mange filer, vedhæftet til dine e-mails? Så kender du sikkert til, hvor irriterende det kan være at sidde og vedhæfte filerne én efter én.

En anden ulæmpe ved at vedhæfte filer på den måde er, at filerne kan opsnappes af kriminelle hackere, hvis din internetforbindelse er usikker. 

Så hvis du sender en fil med personlige oplysninger, kan du faktisk være i udpræget fare.

Heldigvis er der en løsning, der klarer begge de problemer: Zip-programmer, der komprimerer dine filer til én krypteret mappe - og nogle af dem kan endda sætte kode på, så dine filer er endnu sikrere!

Vi har fundet de tre løsninger, vi synes er bedst:

1. PeaZip

PeaZip har efterhånden været på banen i mange år, og regnes stadig for at være et af de allerbedste komprimeringsprogrammer der findes - måske det bedste.

Vi synes, PeaZip slår de andre konkurrenter i denne sammenhæng, fordi programmet både har brugervenlighed og sikkerheden i top.

Selvom programmet er på engelsk, gør PeaZips brugerflade, der er fyldt med ikoner, nemlig, at det er nemt at finde all funktioner.

Samtidig har PeaZip en smart funktion, der gør det nemt for dig at sætte kodeord på dine filer, så de kun kan åbnes af andre, der kender koden. Det er smart og sikkert!

Du kan finde både PeaZip og vores store guide til programmet i Fordelszonen her (for abonnenter).

2. 7-Zip

7-Zip er foretrukket af mange erfarne pc-brugere, og er også stadig et af de bedste programmer til at komprimere filer.

En af de fine funktioner ved 7-Zip er, at man kan sætte kodeord på de komprimerede filer, så de kun kan åbnes, hvis modtageren kender kodeordet.

7-Zip kan på mange måder sagtens måle sig med vores nummer ét, PeaZip, og har endda nogle endnu mere avancerede funktioner.

Grunden til at vi foretrækker PeaZip er hovedsageligt, at brugerfladen i 7-Zip kan være noget forvirrende at finde rundt i.

3. Windows’ indbyggede zip-funktion

Windows 10 har en indbygget zip-funktion, hvor du simpelthen højreklikker på den fil, du vil have komprimeret til en .zip-fil. Dette er helt sikkert den nemmeste løsning, men der er desværre nogle begrænsninger.

En af de væsentligste begrænsninger er, at du kun kan komprimere og udpakke .zip-filer. Formater som .rar, .7z og andre er ikke understøttet.

Det betyder, at hvis du skal åbne en fil i et andet format end .zip, skal du alligevel installere et ekstra program. Så hvorfor ikke gøre det fra starten af?

Men skal du komprimere en fil på en computer, hvor du ikke har lov til at installere programmer, så kan Windows’ løsning være praktisk.

Måske er du interesseret i ...