KOM_DK_11_170765-NR11_S_Dine_bedste_opskrifter_Web

Brug din pc som kogebog

Det gratis kogebogsprogram Gourmet Recipe Manager kan blive en uvurderlig køkkenhjælp, når du først er kommet godt igang og har fyldt det med lækre opskrifter. Vi viser dig hvordan.

22. juli 2013

Droppe kogebøger og bruge en computer i stedet? Jo, det går fint: Du får alle opskrifterne samlet ét sted samt et væld af andre smarte funktioner.

Brug et gratis program Ideen om at bruge pc’en i køkkenet er lige så gammel som den personlige computer selv, og der findes derfor også en masse kogebogsprogrammer. De kan alle samle og organisere en masse opskrifter, så de er lige ved hånden, når du skal bruge dem. Det er dog så populær en idé, at de fleste programmer koster penge og til gengæld leveres med en hel samling opskrifter – men de er ofte på engelsk. Så hvis du alligevel skal starte forfra og selv vil indtaste dine opskrifter, hvorfor så ikke bruge et gratis program?

Gourmet Recipe Manager er open source, dvs. helt gratis. Under motorhjelmen gemmer der sig en masse avancerede funktioner. Du kan selvfølgelig nemt indtaste dine opskrifter. Men du kan også hurtigt kopiere opskrifter fra de mange steder på nettet, der har specialiseret sig i madstof.

Gem dine opskrifter Hvorfor så gemme opskrifter på sin computer, når de allerede ligger gratis på nettet? Hjemmesider ændrer sig og skifter adresse, og sider bliver slettet igen. Ved at have opskrifterne i din egen samling kan du tilføje noter, rette opskriften til efter din egen smag og altid være sikker på, hvor den er.

Du kan printe dine opskrifter, hvis du ikke vil stænke på den bærbare. Og programmet har også en række smarte ekstraværktøjer – for eksempel kan det skrive en indkøbsseddel eller omregne mellem forskellige måleenheder, hvis du nu har fundet en god opskrift et sted, hvor de ikke bruger vores metriske system. Kort sagt kan Gourmet Recipe Manager blive en uvurderlig køkkenhjælp samt frigøre en masse plads på hylderne, når du har brugt lidt tid på at fylde det med opskrifter på velsmagende mad. Det sidste hjælper vi dig med her.

Du finder Gourmet Recipe Manager her

Måske er du interesseret i ...