Derfor bør du lære Python – verdens mest alsidige programmeringssprog

Der findes masser af programmeringssprog derude, men der er få, der er så alsidige og let tilgængelige, som det er tilfældet med Python. Programmeringsværktøjet er udviklet og forfinet af den hollandske Guido van Rossum, som allerede tilbage i de sene 1980’ere satte sig for at skrive programmeringssproget, der skulle vise sig at blive enormt udbredt og populært.

8. august 2023 af Annoncør

I denne tekst laver vi et par nedslag i, hvorfor vi mener, du bør lære Python godt at kende. Der er nemlig ingen tvivl om, at det kan være med til at fremme din karriere og åbne op for nye arbejdsopgaver. Hvis du ikke bare vil kaste dig ud i Python, kan du f.eks. besøge nemprogrammering.dk/wp/python-kursus/, hvor du vil blive præsenteret for kurser inden for emnet. Kurset er en del af udvalget på NemProgrammering.dk, som er en dansk udbyder af onlinekurser med speciale indenfor IT-emner.

Simpel syntaks og nærmest engelske sætninger

Sammenlignet med de fleste andre programmeringssprog er Python ret let at gå til og let at læse. Koden i sproget minder nemlig om engelske sætninger, hvilket gør syntaksen forholdsvis enkel at gå til. Har du således en idé, kan du hurtigt komme videre til din færdigskrevne kode. Er du helt ny inden for programmering, vil du opdage, at du hurtigt er godt i gang med at skrive kode, og når først du har fået Python ind under huden, bliver sætningerne lettere at skrive.

Stor adgang til forskellige biblioteker

En ting, der gør Python særligt godt at arbejde i, er det store antal biblioteker, som programmet har til rådighed. Det betyder, at du har adgang til alverdens forskellige algoritmer og modeller, som kan være anvendelige i dit arbejde. Derudover er der i Python en masse forskellige open source-frameworks og software tilgængelig, der også åbner for de muligheder, man nogle gange kan miste overblikket i med andre programmeringssprog.

Du behøver desuden ikke skrive dine sætninger eller opbygge dine funktioner ud fra strikse regler, hvilket er med til at gøre Python ganske fleksibelt og smidigt at arbejde med. Det gør det også noget lettere at troubleshoote og finde fejl i koden. Alligevel arbejder Python godt sammen med andre programmeringssprog, hvilket kan lette arbejdet, hvis du vil eller skal integrere to sprog med hinanden.

Fællesskabet står til rådighed

Endnu en god grund til at benytte dig af Python som dit programmeringssprog er det store bagland, som også benytter sig af sproget. Opstår der således problemer undervejs i dit arbejde, har du nogle at dele det med, som enten selv har oplevet problemerne, eller som måske har et bud på, hvordan de kan løses.

Python er nemlig et open source-sprog, hvilket betyder, at folk hjælper hinanden og sætter deres løsninger frit tilgængelige. Det betyder også, at du kan være med til at hjælpe andre programmører, hvis du har løsningen på deres udfordring.

Måske er du interesseret i ...