reparer komdk 082015

Reparer dine fotos nemt og hurtigt

Professionel billedbehandling er normalt tungt og besværligt og kræver en pc med store muskler. Dette program er lille, hurtigt og nemt og kan bruges til elementære fejlrettelser på en helt almindelig pc.

Det burde have været årets pletskud, dette billede af den helt særlige seværdighed eller det helt enestående øjeblik.

Men i virkeligheden sker det alt for sjældent, at vores feriebilleder og andre digitale fotos er helt perfekte, når de kommer direkte fra digitalkameraet eller mobiltelefonen. Og så har du brug for et program, med hvis hjælp du nemt kan rette op på billederne.

Alternate PicView, som vi bruger i denne artikel, har den store fordel, at det er lynhurtigt og stort set intet fylder på din pc.

Mange af de fejl eller problemer, der opstår på almindelige hobbyfotografers billeder, er de samme gang på gang, og nogle smartphones og digitale lommekameraer har da også indbygget muligheden for at rette op på fotos.

Men måske har du et kamera uden den mulighed, eller måske vil du bare gerne arbejde på den store pc-skærm frem for at prøve at se detaljer på den lille skærm på kamera eller mobil. På din pc kan du nemmere se hele billedet i god kvalitet og zoome ind på de detaljer, som du gerne vil rette op på.

Vi gennemgår i denne omgang ikke alle programmets gode funktioner. Dem er der rigtig mange af, og programmet kan for eksempel også bruges til at få et samlet overblik over alle billedmapper.

Men det springer vi over i denne omgang. I stedet vil vi koncentrere os om de fem fejl, der forekommer hyppigst, når man fotograferer. Enkelte problemer kan løses med en autofunktion, andre er du nødt til selv at justere, men det er ikke svært. Der findes mange fotoprogrammer, der ligner Alternate Pic-View, men vi har udvalgt dette program, fordi det er fuldstændig gratis, uden begrænsninger og frit for reklamer. Tilmed er programmet på dansk og fylder stort set ikke noget på din harddisk. Af samme grund er det også hurtigt til at udføre de små, men vigtige rettelser.

> Hent Alternate PicView

Måske er du interesseret i ...