Find hinanden med Google Maps, Apple Maps eller Facebook Messenger

Har du ingen stedsans? Intet problem. Med en kort-app kan du nemt finde din familie.

© Shutterstock

Sådan finder du familiemedlemmer med Google Maps, Apple Maps eller Facebook Messenger

Adskillige korttjenester har det seneste år lanceret en smart funktion, som gør det muligt at finde din familie ved hjælp af mobilen. Her viser vi, hvordan du gør.

28. februar 2018 af Mathias Alsted Lund Flinck

Apps med korttjenester som Google Maps, Apple Maps og Facebook Messenger har alle lanceret en funktion, som gør det muligt at dele din placering med familie, venner og bekendte. Det er bliver med andre ord nemt at finde hinanden, hvis blot begge parter har en mobil i hånden.

Tjenesterne bruger GPS'en i din telefon til at dele din placering i realtid, så den anden bruger kan konstant se, hvor du er, hvis du bevæger dig fra ét gadehjørne til et andet.

Sådan deler du din lokation med Google Maps

Åbn din app og tryk på den blå cirkel, der indikerer, hvor du befinder dig på kortet. Vælg det øverste punkt i menuen Del din placering, vælg hvor lang tid du vil dele din placering, og om du vil dele med dine Google-kontakter eller i en besked. 

> Læs flere smarte tips og tricks til Google Maps her

Sådan finder I hinanden med Apple Maps

Klik på den blå cirkel, der fortæller, hvor du er placeret på kortet. Tryk efterfølgende på Del min lokalitet i menuen, som dukker op, og vælg den app, som du vil bruge til at sende din placering.

Sådan finder du dine venner med Facebook Messenger

Åbn tråden med den person, som du vil dele din placering med. Klik på plus-tegnet i den blå cirkel i nederste venstre hjørne. Vælg Lokation på listen og afslutningsvis Del livelokation. Nu deler du din placering i en time, men kan altid stoppe ved at klikke på Stop deling.

Lokationsdeling sluger meget strøm. Hvis du vil være sikker på altid at have strøm på mobilen, kan du anskaffe dig en powerbank, så du kan lade telefonen op, mens du er på farten.

Måske er du interesseret i ...