Rejsekort-app

Rejsekort: Undgå dummebøder

Glemmer du også at checke ud, når du stiger af toget eller bussen? Nu kan du bruge din mobiltelefon og undgå, at betale for meget for rejsen.

Med din smartphone og en ny app fra Rejsekort er det ikke længere et problem, hvis du glemmer at checke ud når du stiger af bussen eller toget. Men pas på, du ikke henter den forkerte app.

App'en er gratis, og den er en slags redningskrans, så du slipper for at skulle betale ”dummebøde”, hvis du som tusindvis af andre danskere glemmer at checke ud. Den praktiske app findes til både iPhone og Android-telefoner.

uofficielle apps i omløb

Hvis du har en iPhone skal du dog være særlig opmærksom.

I Apples App Store kan du nemt støde på app’en ”Check Ud”, som koster 8 kroner, op. Det er IKKE den officielle app fra Rejsekort, og du kan ikke bruge den til at checke ud.

Den rigtige - og officielle - app hedder ”Check Udvej”. Check Udvej kan makismalt bruges 12 gange om året – du skal derfor kun bruge app’en som en nødløsning. Du har 4 døgn til at checke ud.

Sådan installerer du Check Udvej:

1 Gå til Google Play Butik eller App Store, og find app’en Check Udvej. Tryk på knappen Installer. Når installationen er gennemført, kan du åbne app’en.

Sådan bruger du Check Udvej:

1 Åbn app'en Check Udvej og indtast kortnummeret på dit rejsekort.

2 Skriv navnet på destinationen, fx Hovedbanegården, eller vælg på kortet ved at trykke på det blå ikon til højre ud for Rejse til:.

3 Vælg dato og tidspunkt for ankomst. Under årsag vælger du Glemt, hvis du har glemt at checke ud, eller Forhindret, hvis kortlæseren var ude af drift.

4 Stryg pilen ved Indmeld check ud mod højre for at afslutte. Du skal herefter godkende rejsens pris, så du betaler den rigtige pris for rejsen.

Måske er du interesseret i ...