Ny sundhedsapp: Træn smerten væk

Med en ny app, som en række offentlige myndigheder står bag, kan du få hjælp til at slippe af med musearmen, nakkesmerterne eller ondt i lænden.

14. januar 2020 af Henning Dadkhah Rasmussen

Hver femte henvendelse til lægen i Danmark drejer sig om smerter i muskler og led, og mange af henvendelserne kunne faktisk være undgået, hvis patienterne selv havde lavet nogle simple øvelser derhjemme.

Det oplyser sundhed.dk, som er det offentliges sundhedsplatform på nettet, og som nu er klar med en ny app, der netop skal hjælpe danskerne af med de mange smerter.

Samarbejde mellem flere regioner

Den nye app hedder TrænSmertenVæk, og er lavet i et samarbejde mellem sundhed.dk, Region Midtjylland, Region Nordjylland og Læge- og Patienthåndbogen. 

Ideen er, at man med appen får hjælp til en række nemme øvelser, som kan afhjælpe en lang række smerter i hele bevægeapparatet. 

Kristian Sandvej, der er praktiserende speciallæge i almen medicin, har været med i styregruppen bag appen, og han oplyser, at appen ikke er tiltænkt folk, der er faldet eller vredet om og har et traume. De skal stadig opsøge deres læge. 

Men lider du af overbelastningsskader eller smerter, fordi du har siddet længe foran computeren, kan du have gavn af at bruge appen. 

Få et tilpasset træningsprogram

Når du starter appen, skal du besvare en række spørgsmål om dine smerter, og så udarbejder appen et personligt træningsprogram, der passer til netop dig og dine smerter. 

I appen kan du se videoer af de øvelser, du skal lave, og du får et godt overblik over hele din træning. 

Du kan også følge din udvikling i appen og se, hvor langt du er i programmet. 

Hvis smerterne ikke går væk, selvom du har fulgt træningsprogrammet, skal du naturligvis stadig opsøge din læge og få professionel hjælp. 

Du kan hente TrænSmertenVæk til Android her. Og til iPhone her.

Måske er du interesseret i ...