Google maps
© Google

Google løser den mest irriterende fejl i Google Maps

Gennem brug af telefonens kamera og kunstig intelligens, så bliver det snart langt nemmere at finde vej i Google Maps.

16. maj 2018

Man vender og drejer telefonen, spejder efter et vejskilt og prøver at greje den lille, blå prik på skærmen, der er viklet ind i et virvar af fremmede gader og stræder - men lige lidt hjælper det.

Du kigger på skærmen igen, går lidt, kigger på den blå prik, prøver at vende rundt, kigger igen - kun for at konstatere, at prikken nu er et helt andet sted.

De fleste har nok prøvet at stå i situationen, hvor man skal finde vej i Google Maps - og hvor man simpelthen ikke kan regne ud, hvilken vej, man skal gå. Er du en af dem, er der godt nyt.

På Googles årlige udviklerkonference, hvor selskabet viser dets seneste landvindinger frem, hev de en ny og forbedret version af Google Maps frem. Og særligt én funktion har fået rosende ord med på vejen.

> Læs mere om Google Maps her

Se i videoen herover, hvordan den nye funktion i Google Maps virker. 

Ved hjælp af telefonens kamera og kunstig intelligens er det lykkedes Google at skabe en markant mere brugervenlig version af Google Maps, når du skal finde vej.

I app’en bliver det muligt at få instruktioner skridt for skridt som et selvstændigt lag oven på telefonens kamera. På den måde ser du både kortet og og konkrete instrukser - i videoen oven for demonstreres teknologien. 

Samtidig bruger Google Maps kunstig intelligens til at udregne og bestemme, hvor du er henne. Den kunstige intelligens genkender og indekserer omgivelserne, såsom bygninger og landemærker. Disse informationer bliver parret med GPS-koordinater og derudfra bestemmes den præcise placering.

Find lettere hvad du leder efter

Resultatet er, at du i realtid bliver guidet på din rute, samtidig med at du får nyttige informationer på skærmen.

Med en kombination af kortet i bunden, billeder fra kameraet og pile på skærmen bliver det i fremtiden lettere at finde rundt.

© Google

Maps bliver i stand til at vise informationer som vejnavne, seværdigheder samt barer, restauranter og lignende.

Hvornår vi får fingre i den nye funktion, sagde Google dog ikke noget om. Indtil da kan du tage et kig på de tips og tricks til Google Maps, vi har samlet her.

Lige nu får du en powerbank i lækkert design med to numre af Komputer for alle for kun 59,50 kroner. Du sparer 407 kroner.

Måske er du interesseret i ...