Google og Apple har udvalgt årets bedste apps 2022
Bedste apps 2022:

Har du hørt om årets apps Dream og BeReal? Hvis ikke, kan du blive klogere her. 

© Shutterstock

Apple og Google: Her er årets bedste apps til telefonen i 2022

2022 går på hæld, og Apple og Google har kigget tilbage på året, der er gået – og hvilke apps, der i det forgange år særligt gjorde indtryk.

Hvilken app kunne du ikke leve uden i det forgangne år – Google Maps, din netbank, Facebook, Messenger, Spotify eller måske Netflix?

LÆS OGSÅ: Sådan opdaterer du apps på telefonen

Uanset hvad din mest brugte app er, så kan det være tiltrængt med inspiration til nye og funktionelle apps, hvad enten det handler om at fordrive tiden, løse et konkret problem eller gøre en bestemt opgave nemmere.

Både Apple og Google er således nu klar med deres bud på de bedste nye apps i 2022. Enten fordi de er godt designet, løser et irriterende problem eller får os til at bruge vores telefon på en helt ny måde.

Apple elsker det sociale medie BeReal

Tech-giganten Apple har valgt et nyt, socialt medie som årets app til iPhone i 2022. 

Det drejer sig om mediet BeReal, der, ligesom navnet antyder, slår sig op på at give et mere autentisk og upoleret billede af brugerne.

App’en blev egentlig udviklet i 2020, men slog først rigtigt igennem i 2022, hvor brugerne strømmede til. 

Konceptet er, at du på et tilfældigt tidspunkt hver dag får en anmodning om at tage et billede med både telefonens forsidekamera og kameraet på bagsiden.

BeReal er den bedste app til iPhone i 2022 ifølge Apple
BeReal:

Med BeReal får du et lille tidsvindue til at tage et billede af, hvad du laver lige nu, og dele det med familie og venner. 

© BeReal


Finten er, at du kun har et par minutter til at tage billedet, så du kan altså ikke nå at stille an eller redigere dine billeder til ukendelighed. I stedet deler du dit liv, som det er, uden en masse filtre og opstillede kulisser. Og først når du har delt et billede, kan du se de billeder, som dine venner har taget.

Du kan prøve BeReal til iPhone her og til Android her.

Lav kunst ud af dine ord med AI

Google har også kåret deres bud på årets bedste app 2022. 

Det drejer sig om Dream, som er en app, der rammer ned i en særdeles fremadstormende tendens - nemlig billeder skabt af en kunstig intelligens på baggrund af en sætning, du selv skriver.

Dream er den bedste app til Android i 2022 ifølge Google
Dream:

Med app'en Dream indtaster du en selvvalgt tekst, og så laver app'en et billede på baggrund af det, du har skrevet. 

© Dream


Vi har tidligere skrevet om konceptet her på Komputer for alle, hvor du kan skrive en sætning og så få en kunstig intelligens til at skabe et kunstværk på baggrund af dine ord. Og nu er det altså så også muligt på mobilen med app’en Dream by WOMBO.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du billeder af tekst med kunstig intelligens

I gratisversionen kan du lave dine egne billeder med et begrænset udvalg af stilarter og muligheder. Vil du åbne op for flere funktioner, så koster det.

Dream er tilgængeligt til både Android og iOS

Hold styr på noter og hjemmesider

Derudover har Apple og Google også kåret årets bedste spil og tablet-apps. 

Apple har således givet prisen for årets iPad-app til GoodNotes 5. Det er en note-app til Apples iPad, som særligt gør brug af Apple Pencil, Apples tegnepen til iPad’en.

Årets mobil-spil er Google og Apple enige om. Det går til udvikleren Electronic Arts, der står bag skydespillet Apex Legends Mobile.

Til tablets har Google valgt app’en Pocket, som gør det muligt at gemme, synkronisere og organisere artikler, som du finder på nettet og gerne vil læse på et senere tidspunkt.

Du kan se alle Googles app-kåringer her og Apples her

Måske er du interesseret i ...