Eugene Kaspersky
Eugene Kaspersky

Han var blot 25 år, da han programmerede sit første antivirusprogram. I dag er han direktør i et af verdens største sikkerhedsfirmaer. 

© Kaspersky Labs

Manden bag Kaspersky: Fra KGB til it-milliardær

Eugene Kaspersky startede som offentligt ansat i Sovjet-apparatet, inden han stiftede sit eget antivirus-firma. I dag er han stenrig chef for den globale virksomhed, Kaspersky Labs. Vi ser på, hvordan det hele begyndte.

Moskva, 1989: Det ligner en dag på kontoret som alle andre, da den 25-årige computeringeniør Yevgeny Kaspersky sætter sig ved sin skærm i det sovjetiske forsvarsministerium. 

Yevgeny er systemets mand og uddannet i et særligt uddannelsesprogram for kommende KGB-officerer. Han har endda mødt sin kone på et feriested ejet af KGB. 

Men lige præcis denne dag kommer til at forandre den unge mand fra en sovjetisk mønsterembedsmand til en kapitalistisk iværksætter og senere dollarmilliardær. 

Mens Yevgeny sidder og arbejder, falder bogstaverne på skærmen pludselig ned i en bunke i bunden af skærmen. Han går forundret i gang med at undersøge, hvad der er sket.

Kaspersky skriver sit første antivirus-program

Det viser sig, computeren er ramt af den udbredte Cascade-virus. 

Fascineret begynder Yevgeny at programmere en kur mod Cascade. Det lykkes ham, og antivirusprogrammet bliver kimen til dét, vi i dag kender som Kaspersky Lab.

I Komputer for alle nummer 18/2017 fortæller vi hele historien om Kasperskys vej til eliten blandt verdens antivirusfirmaer.

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky

Eugene Kaspersky brugte sit eget efternavn, da han døbte sit sikkerhedsfirma Kaspersky Lab. I dag, 20 år efter firmaet blev stiftet, er dets programmer den mest udbredte sikkerhedssoftware i Europa.

Globalt er Kaspersky Lab blandt de største it-sikkerhedsfirmaer i konkurrence med giganter som Symantec, der står bag Norton Security.

Læs hele historien om Eugene Kaspersky i Komputer for alle nummer 18/2017. 

Hvis du tegner abonnement nu, kan du læse artiklen om Kaspersky og de seneste 10 numre af bladet med det samme på dine mobil eller tablet med app'en Wype. 

Måske er du interesseret i ...