Kontor

Sådan skaber du et effektivt kontorlandskab

Det kan godt betale sig at spørge dig selv, hvordan du indretter det mest effektive kontorlandskab. Indretningen har nemlig stor betydning for, hvor godt hver enkelt medarbejder er i stand til at koncentrere sig ved computeren.

2. december 2022

Det er lidt af en kunst at indrette et kontorlandskab - især hvis du har ambitioner om at skabe et miljø, hvor medarbejderne kan leve op til deres fulde potentiale. Her har indretningen i høj grad indflydelse på produktiviteten og, i sidste ende, tallene på bundlinjen.

Så hvordan indretter du et kontorlandskab, der skyder effektivitet, produktivitet og værdi i vejret? Jo, der er faktisk nogle ting, du kan gøre!

Akustik er alfa og omega

Der er ikke nogen tvivl om, at akustikken på arbejdspladsen er afgørende for koncentrationen. Det kan være svært at bevare fokus i et åbent kontorlandskab, hvor folk snakker på kryds og tværs. Derfor er det vigtigt at implementere nogle akustikløsninger.

Det er her, lydisolerende glasvægge kommer ind i billedet. En glasvæg kan dæmpe lyden, uden at I behøver isolere jer i hver jeres lukkede rum, hvorfor det er en super løsning i mange virksomheder. Lydisolerende glasvægge fås i øvrigt også i brandsikre varianter, så sikkerheden på kontoret er i top.

Bevar lyset og åbenheden med glasvægge

Med en lydisolerende glasvæg får du ikke bare en bedre akustik på kontoret, du får også et lyst og åbent miljø. Dagslyset kan nemt trænge igennem glasset, så medarbejderne får glæde af det. Og det er vigtigt, for udover god lyd har vi også brug for godt lys for at trives.

Glas gør det muligt at bevare åbenheden og følelsen af fællesskab. Du er ikke rigtig adskilt fra kollegaen, når der blot er et stykke glas imellem jer. Tværtimod kan I let få kontakt og kommunikere om emner, der måtte dukke op i løbet af dagen.

Man sidder ikke i sin egen bobl, men er en del af noget større. Det kan virke motiverende og højne arbejdsmoralen. Samtidig har det også en positiv indvirkning på trivslen og det kollegiale sammenhold.

Vælg et design, der passer til virksomheden

Det behøver ikke være grimt eller kedeligt at dæmpe lyden i virksomheden - tværtimod. Hos DEKO, én af landets førende udbydere, finder du eksempelvis en række smukke designs. Her kan du vælge mellem alt fra klare og matterede glasvægge til New Yorker-glasvægge med sorte sprosser og glasvægge med print, citater og statement-farver.

På den måde kan du faktisk bruge den lyddæmpende løsning til at give dine lokaler en unik indretning. Hvad med fx et mødelokale i glas midt i kontorlandskabet? Eller et lyddæmpende loft med runde, karakteristiske vinduer?

Du kan med fordel tænke over, hvad der passer til din virksomheds profil og værdier. Eksempelvis kan en glasvæg i hot pink signalere mod, humor og risikovillighed, mens blå kan give indtryk af fokus og overblik. Mulighederne er altså kreative og mange, og kun fantasien sætter grænser.

Måske er du interesseret i ...