Undgå at blive snydt når du handler på nettet - gode råd til onlineshopping

Før du svinger dankortet på webshoppen, bør du sikre dig, at du ikke er havnet på en fuphjemmeside.

Undgå fup: 7 gode råd til online-shopping

Før du stresser igennem online-handelen, bør du stopper op og tjekke, at du ikke er havnet på en fuphjemmeside. Her får du syv tegn, du kan kigge efter, før du svinger Visakortet.

17. december 2017 af Christian Slot

Før du stresser igennem julegavekøbene på nettet, bør du sikre dig, at du ikke bliver snydt af snedige svindlere og falske webshops.

Det kan i værste fald koste dig penge, og dine private oplysninger, hvis du ikke passer på.

Komputer for alle giver dig her syv gode råd, der sikrer, at du ikke bliver snydt, når du handler på nettet.

1. Brug din sunde fornuft

Lyder et tilbud for godt til at være sandt, så vær ekstra opmærksom. Er prisen på varen skæv som fx 82,52 kroner, kan det være et tegn på robotoversættelse.

2. Tjek kontaktoplysninger

Firmaet skal både oplyse navn, e-mailadresse, telefonnummer og fysisk adresse på hjemmesiden. Kan du ikke finde disse informationer på siden, kan det være et tegn på svindel.

3. Tjek teksten

Hvis teksten er ubehjælpsomt dansk, er det et tegn på dårlig maskinoversættelse. Vær opmærksom på, at nogle fupsider fremstår i et formfuldendt dansk.

4. Betal med betalingskort

Kun hvis du betaler med kort, er det din bank, der står for overførslen. Og dermed kan banken gøre indsigelse, hvis det skulle vise sig, at du bliver snydt. Så brugt fx. Visa- eller Mastercard, når du handler på nettet. 

5. Hvad siger anmeldelserne?

Slå webbutikken op på Google og se, om andre brugere er blevet snydt. Vær dog opmærksom på, at dårlig kundeservice ikke automatisk er lig med fup. 

6. Tjek CVR-nummeret

Alle danske virksomheder har et ottecifret CVR-nummer, som du kan slå op.

7. Tjek e-mærket

Se altid efter e-mærket, hvis du handler på danske webshops. E-mærket skal sikre forbrugere mod usikker nethandel. Kig efter lignende mærker, hvis du handler i udenlandske butikker.

> Find den bedste julegave - læs test og anmeldelser med Komputer for alle. Lige nu kan du få 1 nummer af bladet samt adgang til over 300 programmer og meget andet digitalt indhold for kun 29 kr!

Måske er du interesseret i ...