Sms-besked

Tillykke - det er nu 25 år siden, du kunne sende din første sms.

© Shutterstock

Sms-beskeden fylder 25 år

Den første sms nogensinde blev sendt den 3. december 1992. Siden da er sms-beskeden blevet en af verdens mest brugte kommunikationsformer.

4. december 2017 af Peter Skovbjerg Jensen

15.222.700 – så mange sms’er bliver der sendt i minuttet på verdensplan ifølge datavirksomheden Domo. 

Det er hele otte billioner sms’er om året. Det har taget 25 år at nå det antal, siden den første sms blev sendt den 3. december i 1992.

Den første sms blev sendt fra en computer til mobiltelefonen Orbitel 901, der sammenlignet med de mobiltelefoner, vi har i dag, var alt andet end mobil. Dog kunne Orbitel 901 ikke sende et svar tilbage, da det først var senere, man fik muligheden for også at skrive sms’er på telefonen.

Meget er sket de sidste 25 år. 

Siden da er sms’en blevet en af verdens foretrukne kommunikationsformer, og mange foretrækker nu at modtage en skreven besked i stedet for et opkald ifølge analysefirmaet Infomate.

Emojis er desuden blevet en naturlig del af en sms. Men pas på, dine emojis kan nemlig misforståes.

Sms’en lever endnu

Selvom der stadig bliver sendt ekstremt mange sms’er, så skriver flere og flere mennesker ikke sms’er længere, men foretrækker at bruge apps som Messenger og WhatsApp til at holde kontakten med familie og venner.

Dog bliver sms’en stadig brugt meget i lande, hvor adgang til data er ustabil. Her er en sms’en mere pålidelig end at skrive over en af de internetbaserede apps.

Mange af det otte billioner sendte sms’er er ikke sendt af normale brugere. Det er derimod virksomheder og offentlige instanser, der bruger sms til at sende informationer til deres brugere eller verificere ved eksempelvis en låst brugerkonto.

Hvis du vil være sikker på, at din telefon er klar til din næste sms-besked, kan du anskaffe dig en powerbank. Så har du altid ekstra strøm ved hånden. 

Lige nu får du to numre af Komputer for alle og en lækker powerbank for kun 59,50 kroner - spar 407 kroner!

Måske er du interesseret i ...