Ikea smart home

Ikea er klar med en smart knap til deres sortiment af smart home-udstyr. Knappen kan programmeres til at gøre lige det, du ønsker. 

Ikea er på vej med smart knap

Møbelgiganten Ikea er på rekordtid blevet en vægtig spiller på Smart Home-markedet, og nu er de klar med en ny genistreg.

Siden det svenske møbelfirma i 2016 gik ind på markedet for app-styrede produkter har de løbende udvidet sortimentet. 

I dag er det muligt at styre både lys, gardiner, musik og stikkontakter i ét og samme system. 

Samtidig er Ikea kendt for at lave vejledninger, som kan forstås af de fleste mennesker, og det er især en fordel med smart home-udstyr, der kan være både teknisk besværligt og kringlet at sætte op.

> Læs også: Ikea laver laver trådløs lyd i samarbejde med Sonos

Genvejsknap er prikken over i'et

Den nye Genvejsknap er en schweizerkniv til dit smarte hjem.

Knappen har en vejledende pris på kun 59 kroner, og kan programmeres til at tænde ethvert et dine smarte produkter fra Ikea.

Det ekstra smarte er dog, at knappen også kan håndtere en hel serie af kommandoer, så et tryk på den om morgenen fx både kan rulle gardinerne op, slukke lyset og tænde stikkontakten til din kaffemaskine.

Knappen er for nylig kommet i de amerikanske Ikea-varehuse, og det gør os optimistiske i forhold til at tro, at den snart lander i Danmark.

Sæt selv mærkat på knappen

Når du køber Ikeas Genvejsknap, følger der et ark med seks klistermærker med. Tre er forudfyldte med et piktogram, og de sidste tre kan du selv skrive på.

Det betyder, at du kan købe flere knapper og programmere dem forskelligt.

Ikea smart home Genvejsknap

Ikeas smart home-sortiment bliver nu udvidet med en smart genvejstast. 

Komputer for alles testredaktør holder øje med markedet, og lover at teste Ikeas Genvejsknap så snart den rammer Danmark. 

I mellemtiden kan du læse vores test af nogle af Ikeas andre smart home-produkter:

Måske er du interesseret i ...