Genial skakcomputer flytter selv brikkerne

Nu kan du spille skak mod en computer ved et rigtigt skakbræt. Og computeren flytter selv brikkerne!

16. november 2016 af Steffen Nielsen

Et bemærkelsesværdigt skakbræt har set dagens lys på hjemmesiden Kickstarter, hvor kreative projekter finansieres af fremtidige købere. I skrivende stund har brættet modtaget knap en million kroner fra brugerne, og det forstår man godt, når man ser det i aktion.

Brættet ligner umiddelbart et almindelig skakbræt, men der sidder ingen modstander over for dig. Brikkerne flyttes i stedet af selve brættet med stor præcision, og de sørger selv for at forlade kamppladsen, når de bliver slået.

Du kan således spille mod brættet, altså en computer. Men ved hjælp af brættet og din smartphone kan du også tage et internet-parti, hvor du og en modstander kan sidde på hver jeres side af kloden og flytter brikkerne på hvert jeres bræt.

Fysiske brætter er bare bedre
I skakverdenen forventes Square Off, som skaberen Alessandro Didonna har døbt brættet, at revolutionere det kongelige spil. I dag spilles skak for en stor del i 2D på pc-skærme eller på smartphone. Så Square Off er den perfekte gave til de skakspillere, der længes efter den gode, gamle fysiske version af spillet, men måske ikke har en modstander inden for rækkevidde. En julegave bliver det dog ikke i år. Brættet er nemlig endnu ikke sat i produktion.

Se en videopræsentation af brættet her.

Måske er du interesseret i ...