CowaSmart

Video: Kufferten kører selv gennem lufthavnen

Kufferten Cowa Smart klarer selv turen gennem lufthavnen. Den selvkørende kuffert følger lige i hælene på dig.

18. maj 2016

Cowa Smart er en genial selvkørende kuffert, som altid følger lige i hælene på dig - og den kan endda selv indhente dig på op til 50 meters afstand, hvis du skulle komme for langt forud. Kommer du længere væk fra den end 50 meter, udsender den straks et nødsignal. Det samme gælder i øvrigt, hvis kufferten mærker, at den bliver taget og ført væk fra dig.

Nødsignalet får du som lyd og vibration på din smartphone og via det armbånd, som du skal have om håndleddet, for at kufferten kan følge dig. Den har en lille, kraftig motor og robuste hjul, så den ikke skulle få problemer, selv om underlaget skråner.

Supernem at spore Cowa Smart har GPS, så du altid kan spore den, hvis den skulle blive væk for dig på rejsen og dens indbyggede batteri kan oplade dit it-udstyr undervejs. Hvis kufferten mærker, at den er blevet væk fra dig, slår den opladningsfunktionen fra og sørger for, at der er strøm til GPS-modulet og kuffertens kommunikation med dig så længe som muligt.

Kufferten rummer 34 liter bagage og lever op til målene for håndbagage hos de fleste luftfartsselskaber. Producenten oplyser, at både batteriets størrelse og TCS-låsesystemet er godkendt til at kunne slippe igennem lufthavnens sikkerhedskontrol.

Den smarte kuffert blev præsenteret i en prototype på CES Asia 2016-messen i Shanghai, forventes at koste 3.000-4.000 kroner, når den efter planen kommer på markedet senere i 2016. > Se flere skøre opfindelser her

Måske er du interesseret i ...