Smart julelys på et juletræ i en flot belyst stue.
Philips Hue Signe:

Med indirekte belysning fra fx en Philips Hue Signe-lampe kan du få rummet til at matche nuancerne i din juletræsbelysning.

© Philips Hue

Styr julelyset med din telefon

Smarte pærer har vundet indpas i vores hjem, og julebelysningen skal selvfølgelig også styres med en app! Her er tre bud på smart julelys + et bonustip til dig, der gerne vil spare på strømmen.

Tiden er for længst forbi, hvor vi tog juletræskæden ned fra loftet og skulle prøve os frem for at finde den sprungne pære i en lang kæde med kedelige ensfarvede lys.

I dag skal julelyset være i 16,8 millioner farver og kunne styres med en app på din telefon. 

Her er tre bud på gode løsninger, der opdaterer dine julebelysning.

> Læs også: 6 praktiske ting du kan gøre med Philips Hue og andre smarte pærer

1. Giv juletræet ekstra liv

Twinkly Strings er en lyskæde med 250 små LED-pærer placeret med otte centimeters indbyrdes afstand på en 20 meter lang ledning.

Hver enkelt pære kan styres uafhængigt af de andre, og med mulighed for at vise 16,8 millioner  farver er der lagt op til et flot lysshow.

Det smarte ved Twinkly Strings er, at systemet ved, hvor hver enkelt pære befinder sig. 

Du holder simpelthen din telefon op foran træet, og så sørger Twinkly-app’en for at bruge telefonens kamera til at kortlægge hver enkelt pære på træet. 

Det er smart tænkt, og det fungerer hurtigt og gnidningsfrit.

Se her, hvordan Twinkly ser ud i en dagligstue:

> Twinkly Strings imponerede testradktøren, da han testede lyskæden tilbage i 2019. I denne artikel kan du læse mere - og se en video fra hans egen stue.


2. Genskab julehyggen fra gammeldags glødepærer

Philips Hues serie af filament-pærer er et næsten perfekt forsøg på at efterligne lyset fra gammeldags glødepærer med topmoderne teknologi.

Filament Edison-serien er flotte elpærer – også når de er slukkede. Pærerne gør sig særlig godt i en lampe, hvor pæren er synlig.

Når du tænder for pæren med Hues app eller ved at bede Google Assistent om det, er lyset blødt og bedst egnet til hyggebelysning. Du kan styre om lyset skal virke varmt eller koldt, men du kan ikke ændre farve på det.

Det er både hyggeligt og stemningsfuldt lys, og så kan du let styre, hvornår det skal tænde og slukke, og på den måde kan du nemt spare strøm og stadig have lækkert julelys.

> Læs vores test af Philips Hue White Ambiance Filament her.

> Du kan også bruge Hue-lampen Signe til at skabe indirekte lys i stuen. Læs vores test her.

Flot hyggebelysning med Philips Hue White Ambiance Filament.
Philips Hue White Ambiance Filament

Det ligner en glødepære, men det er altså en moderne smart-pære fra Philips Hue.

© Philips Hue

3. Kulørt LED-lys i metermål

Med lysbåndet LIFX Lightstrip bestemmer du selv længden på din julelyskæde.

Lysstriben består af tre hoveddele: En styreenhed med strømforsyning og to stk. en meter lange strimler med lysdioder. Du kan købe flere strimler og sætte sammen – i alt op til en samlet maksimal længde på 10 meter.

Det er ingen sag at komme i gang. Du skal blotte slutte strøm til og åbne LIFX’s app på din telefon. Opsætningen tager kun et par minutter.

På undersiden af båndet med lysdioder sidder dobbeltklæbende tape, så du skal bare hive afdækningen af og sætte Lightstrip op, hvor du vil have den.

Lyset er inddelt i 16 zoner, der kan vise hver sin farve. Du kan bruge de forindstillede mønstre i app’en eller selv designe et. App’en er ikke helt så brugervenlig som den, der styrer lys fra Philips Hue, men vi havde nu ingen problemer med at finde frem til de funktioner, vi skulle bruge.

> Læs vores test af LIFX Lightstrip i Testzonen her.

Kulørt lys fra LIFX Lightstrip.
LIFX Lightstrip

Grundpakken med LIFX Lightstrip indeholder 2 meter lysbånd.

© LIFX

Bonus: Spar på den dyre strøm

Hvis du allerede har julelys til at pynte huset ude og inde, kan du godt gøre det gamle lys lidt smartere. 

Hvis du sætter lyset til med en smart stikkontakt - også kaldet smart plug - kan du nemlig styre, hvornår lyset skal tænde og slukke. På den måde kan du let spare mange penge på elregningen - og samtidig have et hyggeligt og julepyntet hus. 

Smarte stikkontakter findes i mange forskellige varianter og prislejer fx fra IKEA, Philips Hue, TP-Link og Xiaomi.

Stikkontakten skal blot kobles op til din mobiltelefon, og så kan du indstille, hvornår lyset skal tænde og slukke, ligesom du kan styre det manuelt på telefonen. 

> Læs også: 3 geniale ting, du kan bruge smarte kontakter til

Smart plug - smart stikkontakt fra Philips Hue
Smart plug:

Med en smart stikkontakt som denne fra Philips Hue kan du styre det, du sætter til fra mobiltelefonen. Det er meget anvendeligt til julelys, som du måske gerne vil slukke om natten for at spare på strømmen. 

© Philips Hue

Måske er du interesseret i ...