quick draw

Spil Tegn & Gæt mod en robot

Vær med til at skabe en kunstig intelligens.

18. november 2016 af Mikkel Jacobsen

Google har konstant gang i et væld af teknologiprojekter, og en af de ting, de går særligt meget op i, er kunstig intelligens. Hvordan får man computer til at tænke selv og lære af fejl?

Et simpelt, men fascinerende eksempel på et projekt, er tegnequizzen ”Quick, Draw!”. Du bliver bedt om at tegne en bestemt ting, og computeren vil så forsøge at gætte tingen, inden der er gået 20 sekunder. Og det er faktisk ret imponerende, hvor ofte computeren kan genkende ens mere eller mindre ubehjælpsomme tegninger.

quick draw 3

Computeren gætter ikke ved at snyde, men fordi den har set utallige andre eksempler på den samme tegning, og derfor kan udregne en form for gennemsnit af dem og finde frem til løsningen hurtigere og hurtigere. Jo flere der går ind og spiller mod den, jo klogere bliver den.

Man kan endda se eksempler på, hvordan andre spillere har valgt at tegne de forskellige tegninger. Det er ret vildt at se, hvor ens opfattelser vi alle sammen har af de samme genstande, når vi skal forsøge at gengive dem i et simpelt tegneprogram.

Prøv selv spillet her. Det er på engelsk, men ordene er nemme.

> Læs også: Spil Windows 7-kabale på din telefon

Måske er du interesseret i ...