Tag heuer smartwatch

Smart luksus på armen

Synes du også, at Apple watch er for mainstream, for feminint, eller er du bare mere til Android, så er der godt nyt på vej. Som den første af de klassiske schweiziske urproducenter har TAG Heuer nemlig lige lanceret et smart watch.

16. november 2015

Test af TAG Heuer Connected Smart Watch

Som nogle af de første her i landet har vi haft eksklusiv mulighed for at prøve det nye ur, der har fået navnet Connected. Uret er det første smart watch, der er lavet i samarbejde med Intel, så vi havde en klar forventning om, at der var kræfter nok under motorhjelmen, og samarbejdet med Googles udmærkede brugerflade fungerede da også helt fint. Processoren er dual core-typen og er på 1,6 gHz. Der er fire GB hukommelse.

Det, vi var mest spændte på, var skærmen, der har 240 pixels per tomme. Det er færre end Apple watch, men vi blev ikke skuffede. Skærmen på Connected er god, og farver samt lys fremstår klart og tydeligt, og man skal unaturligt tæt på for at ane de enkelte pixels.

Sjæl og luksusfølelse Man kan altså godt se, at Apples skærm er lidt bedre, hvad angår opløsning og kontrast. Til gengæld er Apples bud på et digitalt ur anno 2015 mest af alt en mini iPhone, mens TAG Heuers Connected har sjæl, luksusfølelse og en klar reference til firmaets 155 år gamle urtraditioner.

Via Bluetooth og appen Android Wear, der fås til både Android- og IOS, sætter man Connected op, og vælger diverse funktioner. Som standard er der tre forskellige urskiver til uret. Et med kronometer (stopur), et med GMT-funktioner (to tidszoner) og et simpelt ur med tre visere.

De tre skiver, der er baseret på TAG Heuers Carrera-modeller, kan vælges i enten blå, sort eller hvid med få overskuelige tryk på skærmen.

Desuden kan man vælge temaskiver, hvor diverse funktioner, som fx kalorie- og skridttæller eller vejrudsigt og kompas kan indgå i urskiven. Vi regner med, at flere skiver bliver frigivet løbende, så man får rig mulighed for at skifte look efter behov.

Der er omkring 4000 apps, der kan bruges i uret som fx Google Maps og en app til golfspillere. Vi prøvede bl.a. Google Fit, der tæller kalorier og skridt og viser den fysiske aktivitet i form af små letlæselige søjler, så man kan holde øje med ugens præstationer.

Vi prøvede også kalenderen, vejrudsigten, alarmen, stopuret og flere andre funktioner, og det hele virker upåklageligt ved at swipe lodret og vandret på skærmen alt efter funktion.

Vi havde i forbindelse med dette første kig ikke mulighed for at prøve uret sammen med telefonen til beskeder o.l.

Brugerfladen er logisk, og efter få minutter er man allerede dus med de mange muligheder. Rundt om teknikkens mange lyksagligheder er en overbevisende urkasse med en diameter på 46 mm af titanium, der betyder, at uret vejer 52 gram uden rem, der i øvrigt fås i syv farver. Med rem kan man holde sig på i alt 81 gram. Trods den lave vægt har man følelsen af kvalitet, og de schweiziske rødder fornægter sig ikke. Urkassen er 1,28 cm høj og ser alt i alt meget velproportioneret ud.

Batteriet kører omkring et døgn på en opladning, og selv om urets lys slukker efter nogle sekunder for at spare strøm, kan man alligevel se, hvad klokken er.

Hvornår kan man købe TAG Heuer Connected? Connected kommer til landet i ganske få eksemplarer i slutningen af november, og den første større sending lander i begyndelse af 2016. Går man lige så meget op i ure, som i de digitale muligheder et smart watch tilbyder, så glemt alt om Apple, Samsung m.fl. Endelig mødes Schweiz og Silicon Valley. TAG Heuer er med en pris på 10.150 kroner cirka tre gange dyrere end Apple watch, men det er også ti gange så lækkert, hvis du spørger os.

Af Klaus Nygaard

Måske er du interesseret i ...