Biopas

Slut med besværlige pasfotos

Snart skal du ikke længere bekymre dig om grimme pasfotos og hvad lovgivningen siger billedet skal indeholde. En ny internettjeneste præsenteret på CeBIT-messen, gør hele arbejdet for dig ved hjælp af dit webcam og din printer.

3. marts 2011

De dage, hvor et nyt pasbillede betød en ofte dyr tur til fotohandleren eller banegårdens automat er snart slut. På den igangværende CeBIT-messe i Tyskland kunne det lille firma BioID fremvise deres nyeste onlineservice Pic4pass (billede til pas). På firmaets hjemmeside kan man for et lille beløb bruge sit webcam til at tage et pasbillede, som hjemmesiden derefter tjekker, så det lever op til de internationale krav til pasbilleder. På den måde risikerer man ikke at blive afvist på politistationen dagen efter, fordi fotografen har taget for dårlige billeder.

Når billedet først er godkendt, kan man printe så mange ud, man har lyst til, og blev billedet ikke godt nok, kan man tage det om, indtil det er helt perfekt. Indtil videre har BioID lavet aftaler med 30 forskellige lande om at godkende deres billeder, deriblandt Danmark. Teknologien skulle være tilgængelig senere i denne uge på hjemmesiden www.pic4pass.com og kan også bruges til kørekort, oplyser firmaet. Du kan også klikke direkte ind på siden med linket i højre side.

Måske er du interesseret i ...