NFC-terminal

Nu får du mange flere muligheder for mobil betaling

Flere firmaer vil være med i kampen om at blive din foretrukne løsning, når det drejer sig om betaling via NFC, der af mange regnes for fremtidens betalingsmetode.

Mange smartphones er i dag udstyret med NFC, Near field communication, der fx gør dig i stand til at betale i butikker, ved blot at holde din telefon hen til en speciel læser, som også er indbygget i nyere Dankort-terminaler. NFC-betaling er ikke særligt udbredt endnu, men det regnes alligevel for at være fremtidens betalingsform.

I den seneste tid har flere store firmaer meldt sig på banen med produkter, der gør dig i stand til nemt at benytte flere bankkonti via din smartphone eller dit smartwatch.

Apple annoncerede deres Apple Pay tilbage i september, og de seneste dage har Google fulgt trop med Android Pay, Samsung med Samsung Pay og senest PayPal med en opdateret version af deres PayPal Here.

Selvom Apple Pay blev annonceret allerede sidste år, er det stadig kun tilgængeligt i Nordamerika, hvilket giver de andre firmaer mulighed for at få et forspring i andre lande: Fx vil PayPal Here først blive tilgængeligt i Australien og Storbritannien.

Googles Android Pay vil forsøge at erobre markedet ved at lade butikker og firmaer bygge deres egne betalings-løsninger med Android Pay som grundlag. Google har også nævnt, at de vil arbejde tæt sammen med Samsung for at sikre, at Android Pay og Samsung Pay kan fungere sideløbende.

De ovenstående betalingssystemer virker kun i butikker med en NFC-læser og ved onlinehandel, men her skiller Samsung Pay sig ud: Samsung Pay virker også sammen med en ganske almindelig magnetlæser, som du kender det fra Dankort-terminaler. Samsung Pay vil blive tilgængeligt i Sydkorea og USA til sommer, og senere i Europa.

Måske er du interesseret i ...