Intel Vaunt smartbriller

Det amerikanse medie The Verge har prøvet de nye smartbriller fra Intel. Se videoen med brillerne her. 

© TheVerge

Intels nye smartbriller ligner helt normale briller

Intel har lavet en prototype på et nyt par smartbriller, som ikke ser meget anderledes eller større ud, end et helt normalt par briller. Men de gemmer på en helt ny verden.

14. februar 2018 af Peter Skovbjerg Jensen

Smartbriller har i årevis været i fokus for flere virksomheder, der vil være de første til at fange forbrugernes interesse. Dog er disse produkter ofte store, tunge og ligner noget fra en science fiction film.

Sådan er Intels nye Vaunt smartbriller ikke. 

Vaunt er en smartbrille, der til forveksling ligner helt normale briller. Faktisk er der kun et svagt rødt glimt, der røber, at det ikke er tilfældet. Og blinket kan kun ses fra meget smalle vinkler.

I stedet for at bruge en projektion på glasset, som mange andre smartbriller gør, bruger Vaun en svag (og ufarlig) laser til at vise dig notifikationer, vejvisning, opskrifter eller andet direkte på din nethinde. Dog skal de, som de fleste smartbriller, kobles med en telefon via Bluetooth.

Herunder kan du se mediet TheVerge.com's eksklusive video om Intels nye smartbriller.

Socialt acceptable smartbriller

Ifølge Intel er Vaunt-brillerne udviklet med et simpelt mål; at gøre smartbriller socialt acceptable. Intel siger, at de fleste briller er store og kluntede, og at mange brugere gerne vil undgå at se ”nørdede” ud, når de har dem på.

Derfor vejer Vaunt kun 50 gram, hvilket er mere end mange almindelige briller, men markant mindre end andre smartbriller. De ligner også til forveksling en helt normal brille. Men Intel Vaunt gemmer på et simpelt display på 400 x 150 pixels.

Intel giver senere i år software-udviklere adgang til de nye briller, så de kan udtænke og udvikle måder at bruge teknologien på. 

Der er endnu ikke nogen dato på en udgivelse af Vaunt-brillerne. 

Smarte briller er endnu et led intelligente produkter, som kan gøre dit hjem og dit liv mere effektivt og smart, ved at koble mobiltelefonen op til andre enheder som fx. fitnessure, lysdæmpere og husholdningsrobotter.

Læs mere om smart home og de forskellige gadgets, du kan få til dit hjem her

Overvåg hjemmet fra mobilen
Overvåg hjemmet fra mobilen

Lige nu kan du få et smart overvågningskamera til dit hjem med 2 numre af Komputer for alle for 149,50 kroner. Læs mere her.

Så kan du via din smartphone holde øje med dit hjem uanset hvor, du befinder dig. 

Måske er du interesseret i ...