ERNIT

Fremtidens sparegris er digital, hedder ERNIT og er udviklet af et nyt, dansk firma.

Fremtidens sparegris er digital, hedder ERNIT og er udviklet af et nyt, dansk firma.

24. september 2015

Mange af os lærte at spare penge op i en sparegris, men hvordan lærer man børn at lægge penge til side i en tid, hvor vi sjældent bruger mønter? Med en digital sparegris, selvfølgelig. Og det er præcist hvad det nye, danske firma ERNIT har udviklet.

Sparegrisen, der hedder ERNIT ligesom firmaet bag, er en kombination af en app til din iPhone eller Android-telefon og en fysisk, griselignende boks. I app’en kan barnet sætte mål for, hvad de vil spare op til, og forældre, familie og venner kan overføre penge til børnenes sparegris.

På den fysiske sparegris kan barnet følge med i, hvor tæt det er på målet, ved hjælp af lysindikator på grisens tryne – og trynen blinker, når der kommer nye penge i bøssen.

Tanken bag ERNIT er, at lære børn at spare op ved at give dem et fysisk sted, hvor deres penge bliver sparet op i et imødekommende og børnevenligt design. Samtidig gør ERNIT det lettere for forældre at give børnene lommepenge, og sikre sig at børnene ikke klatter dem væk.

Lige nu samler ERNIT penge sammen, via hjemmesiden Kickstarter, så sparegrisen kan sættes i produktion. Hvis alt går efter planen forventer firmaet at have de første modeller på markedet i maj, 2016.

Måske er du interesseret i ...