Apple AirTag bliver sporet med en app.
AirTag

Med en tracker som Apples AirTag kan du altid finde dine ting igen ved hjælp af en app på telefonen.

© Shutterstock

Find dine forsvundne ting med en app

En elektronisk sporingsbrik kan sørge for, at du aldrig mister dine nøgler eller din taske. Tile og AirTag er nogle af de mest populære trackere, men hvordan virker de små brikker egentlig? Få svaret her.

Trackere eller sporingsbrikker en af den slags ting, man ikke tænker så meget over, før man pludselig får brug dem. Det er små elektroniske dimser, som du kan sætte fast på fx dine nøgler eller din taske, så du kan spore tingene ved hjælp af en app på din telefon.

Trackerne er en forholdsvis ny type produkter, som er opstået i kølvandet på udbredelsen af smartphones. 

Hvordan virker en tracker?

Du skal typisk hente en app fra firmaet bag trackeren, og så forbindes trackeren med din telefon via en trådløs Bluetooth-forbindelse.

Hvis trackeren og den ting, du har sat den fast på bliver væk. Kan du markere i app’en, at den er forsvundet. Hvis ikke trackeren er indenfor Bluetooth-rækkevidde af din telefon, er du afhængig af, at andre brugere kommer i nærheden din tracker. 

Herefter bruger finderens telefon sin GPS-chip og internetforbindelse til at rapportere til tracker-app’ens servere, hvor netop din tracker befinder sig. Få sekunder senere kan du så se på et kort på din telefon, hvor trackeren er henne i verden.

Find en tracker, der passer til dine behov

Der findes trackere i mange størrelser og udformninger. Det er mest praktisk, hvis trackeren nemt kan sættes fast på genstande, for det er jo sjældent kun trackeren selv, man er interesseret i at finde. 

Her har især firmaet Tile udsendt trackere til mange formål. Der er fx en kreditkortformet tracker, du kan have i din tegnebog. Der er også små runde Tiles, du kan klistre fast på ting, og Tiles med et hul, så du kan sætte dem i dit nøglebundt.

Du kan læse vores tests af forskellige trackere i Testzonen

Tiles i en tegnebog, en nøglering og på en fjernbetjening.
Tile

Tiles fås i flere udgaver, så du fx kan klistre dem fast sætte dem i en nøglering eller gemme dem mellem tegnebogens kreditkort.

© Tile

Hvad er Apple AirTag?

Apple AirTag er en effektiv, lille sporingsenhed til at holde styr på dine ting – hvis du altså vel at mærke har en iPhone.

For at komme i gang skal du blot trække en plastikstrimmel ud af AirTag, så batteriet får kontakt. I samme øjeblik dukker et vindue op på din iPhone eller iPad, hvor du bare skal godkende med et tryk for at skabe forbindelse.

Din AirTags placering bliver vist i app’en Find, hvor du også kan se, hvor dine andre sporbare Apple produkter som iPad og iPhone befinder sig. AirTag gemmer ingen historik over, hvor den har været. Du kan kun se det seneste sted, den har været registreret.

Det er både en fordel og en ulempe, at AirTag er så tæt integreret med Apples systemer. Det er selvfølgelig rart, at du kan udnytte de mange iPhones i folks lommer til at registrere, hvor din AirTag er. På den anden side betyder det også, at du binder dig til Apples produktportefølje. Hvis du senere skifter telefon til en Android-model, kan du ikke længere bruge dine AirTags.

Den lille brik har intet hul eller dobbeltklæbende tape, så du kan ikke hægte den fast på dine ting. Hvis du vil sætte den i dit nøglebund, kan du købe Apples lædernøglering til formålet. Den koster lidt mere end selve AirTag-brikken.

Læs vores stortest af trackere

I Komputer for alle nr. 14, 2022 tester vi fire af de små trackere mod hinanden. Her kan du blandt andet se, hvordan Apples AirTag klarer sig mod de populære sporingsbrikker fra konkurrenten Tile.

> Du kan også allerede nu læse hele stortesten i Fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...