Hvad er eSIM?
eSIM?

Snart vil du ikke længere skulle bruge et SIM-kort for at koble til internettet.

eSIM: Hvad er det, og hvad skal jeg bruge det til?

De små sim-kort af plastik bliver snart erstattet af en elektronisk variant kaldet eSIM indbygget i telefoner og andre enheder. Læs her, hvad det betyder for dig.

17. maj 2018 af Peter Skovbjerg Jensen

Det er snart slut med at bakse med det lille, fysiske simkort, som dit teleselskab skal sende til dig med posten, før du kan ringe med dine nye mobiltelefon.

Simkortet, der sikrer dataforbindelse i alt fra smart-ure til telefoner til bærbare computere, står nemlig til at blive erstattet af et indbygget, elektronisk sim-kort kaldet eSIM.

Du slipper altså for det fysiske kort, og endnu vigtigere så kan eSIIM-kortets oplysninger ændres digitalt, hvis du eksempelvis skifter teleudbyder.

Mobilabonnementet kodes ind i eSIM

I fremtiden vil telefoner komme med eSIM indbygget, og du vil få dit telefonabonnement kodet direkte til din telefon i stedet for det lille kort.

Det betyder også, at du ikke længere skal tænke på, om du skal bruge et Micro-SIM eller et Nano-SIM i din nye mobiltelefon. Teleselskabet kan simpelthen kode dit abonnement ind i telefonen via en computer.

> Læs mere om ny teknologi her

eSIM erstatter SIM-kort

Med de nye eSIM-kort skal du ikke længere spekulere på, om du skal bruge det ene eller det andet SIM-kort i din mobil. eSIM er elektronisk og kan kodes med dit abonnement fra en computer. 

eSIM giver nemmere netværk til flere enheder

Et af de steder, hvor det nye eSIM bliver særligt brugbart, er med de små internetforbundne enheder, som bliver mere og mere populære i normale hjem.

Her er eSIM specielt relevant med enheder som smartwatches, hvor du ikke altid kan regne med at have adgang til en WIFI-forbindelse.

Teleselskabet 3 tilbyder nu som de første i Danmark eSIM, så du kan erstatte det normale sim-kort med den elektroniske version.

I første omgang er det dog kun muligt at bruge eSIM med den nyeste version af Apple Watch, der med eSIM får adgang til 4G-netværk. Du kan se urene her.

Det vides ikke endnu, hvornår andre selskaber og enheder får adgang til den nye teknologi, men der er ingen tvivl om, at eSIM er fremtiden.

> Lige nu får du 2 numre af Komputer for alle med en lækker powerbank til din smartphone for kun 59,50 kroner. Du sparer 407 kroner. 

Måske er du interesseret i ...