kisi

Brug din smartphone som nøgle

Nu kan du bruge din smartphone til at åbne hoveddøren, så du trygt kan smække nøglerne inde.

Der er ingen grund til at ringe efter låsesmeden, næste gang du låser dig selv ude fra hjemmet. I hvert fald ikke hvis du har fået installeret et Kisi-system i dit hus eller lejlighed. Med systemet kan du nemlig åbne døren til dit hjem fra et program på din smartphone.

For at bruge Kisi skal du bo i et hus eller en lejlighed, der har en dørtelefon. Her indsætter du en lille chip, som kan styre samtaleanlæggets åbne-funktion. Derefter sætter du en digital modtager på døren, der kan styre dørens lås, og sidst skal du lægge en modtager i dit hjem, der kan modtage et signal fra programmet og sende det videre til modtagerne på døren og dørtelefonen.

Programmets informationer er gemt på nettet, så skulle din telefon blive stjålet, kan du få adgang til dit hus fra en anden telefon. Samtidig kan du indtaste en adgangskode til dine oplysninger, så du har styr på, hvem der kan åbne døren.

I Komputer for alle nummer 4/2013 kunne du læse om en lignende nøgle fra Fraunhofer-instituttet i Tyskland, der brugte NFC-teknologi til at åbne døren med, men hvor du med NFC-teknologien skal stå foran hoveddøren, kan du med Kisi sidde på en eksotisk ø i Stillehavet og åbne fordøren til dit hus i Holstebro.

Det hele kører nemlig over internettet, så du kan give din familie eller en god ven adgang til dit hjem, uden du selv behøver at være til stede. Kisi bliver sat til salg i efteråret 2013, og prisen for den elektroniske dørmand vil være i omegnen af 1500 danske kroner.

Måske er du interesseret i ...