Gode spørgsmål
© Shutterstock

Hvad betyder de ord, vi bruger til daglig?

Har du nogensinde undret dig over, hvad forskellen er på høretelefoner og hovedtelefoner, eller hvad i’et i iPhone står for? Læs forklaringerne her.

1. juni 2022 af Peter Skovbjerg Jensen

Når du går igennem hverdagen med teknik, dimser og smartphones, kan du falde over nogle små spørgsmål. Vi har her besvaret nogle af dem.

Forskellen mellem høretelefoner og hovedtelefoner

Der er mange benævnelser for det lydapparat, du sætter på dit hoved. To af de mest bruge udtryk er høretelefoner og hovedtelefoner. Men hvad er egentlig forskellen?

I virkeligheden er der ingen forskel på udtrykkene hoved- og høretelefoner. Det betyder det samme. Til gengæld er der andre udtryk, der dækker over specifikke ting:

  • Øretelefoner dækker over ”in-ear” hovedtelefoner, altså det apparat som sidder inde i øret på dig.
  • Headset dækker over hovedtelefoner, hvor der er indbygget mikrofon.

> Læs alt om den nyeste teknologi her

Hvad står iOS for?

iOS er Apples styresystem til deres mobile enheder som iPhone, iPad og iPod. iOS står for iPhone Operating System, og det hed også tidligere iPhone OS.

Hvad står i'et for i Apples produkter?

Men hvorfor starter næsten alle Apples produkter så med det ikoniske lille ”i”? Apple-skaberen Steve Jobs forklarede historien bag i’et i 1998, da firmaet udgav den første iMac computer. 

Ifølge ham kom i’et fra ”internet”, som var noget af det nye og spændende, som den nye computer skulle bruges til. 

Desuden gjorde Apple opmærksomme på andre i-ord, der passede til den nye computer, som inspiration, information og individuel.

Hvorfor hedder vi Komputer for alle?

Du har måske undret dig; hvordan kan det være, at et blad om computere, staver computer forkert?

Da det første nummer af Komputer for alle udkom i 1996, var der stadig mange, der ikke ejede computere, og som ikke vidste noget om dem. 

Bladet hed Komputer for at signalere, at vi ikke bruger svære engelske fremmedord, men taler det tekniske sprog ned på et niveau, hvor alle kan være med.

Bliv klogere på den digitale verden med Komputer for Alle - køb 1 nummer af bladet og få adgang til 300 smarte programmer i Fordelszonen for kun 29 kr!

Måske er du interesseret i ...