Mobiltelefon.jpg

FBI aflytter slukkede mobiltelefoner

Den amerikanske efterretningstjeneste FBI har taget en omdiskuteret teknologi i brug for at få skovlen under mafiaen. Teknologien gør det muligt at bruge folks slukkede mobiltelefoner som mikrofoner.

Det lyder som et trick fra den nye James Bond-film, men man kan faktisk aflytte, hvad folk siger ved hjælp af deres mobiltelefon - når den er slukket. En omstridt teknologi gør det nemlig muligt at aktivere mikrofonen i en slukket mobiltelefon, så man kan lytte med på samtaler, der foregår i telefonens umiddelbare nærhed. Og det har den amerikanske efterretningstjeneste FBI i flere tilfælde gjort for at skaffe beviser mod mafia-medlemmer i USA, melder nyhedssiden Cnet.

Teknikken, der kaldes en "roving bug" er blevet godkendt af det amerikanske justitsministerium til brug mod medlemmer af New Yorks mafiafamilie, som ikke overraskende er meget opmærksomme på traditionelle overvågningsmetoder. Hvis man vil være helt sikker på ikke at blive aflyttet, skal man fjerne telefonens batteri, hvilket mange topfolk i forretningslivet gør før vigtige møder.

Måske er du interesseret i ...