PayPal, Mobilepay og betaling med Visa-kort med mobilen.
Fordele og ulemper

Digital betaling vinder større indpas - især i Skandinavien, hvor mobiltelefoner har været en fast bestanddel i husholdningen i mange år.

Digital betaling - fordele og ulemper

De digitale betalingsformer som PayPal, MobilePay, kontaktløst Visa-kort vinder større indpas og sender sedler og mønter på pension. Her er nogle af fordelene og ulemperne ved de nye digitale betalingsformer.

29. maj 2017 af Christian Slot

PayPal, MobilePay og et Visa-kort, der flytter ind på mobilen. Fremtidens betalingsløsninger er digitale og sender mønter og sedler på pension.

De skandinaviske lande er foran mange andre lande, når det gælder digitale betalingsformer. Det er vi, fordi vi har haft mobiltelefoner i længere tid end mange andre lande, siger mobilekspert Torben Rune.

"Den nye måde at betragte mobiltelefoni og digitale netværk på ligger dermed også mange år foran udviklingen i andre lande," siger han.

Flest fordele ved digital betaling

Mange – især ældre - er skeptiske over for de nye betalingsformer, men der er ifølge Torben Rune flere positive end negative sider ved at droppe sedler og mønter.

+ Det er hurtigt at betale med telefonen

+ Mister du penge grundet misbrug, er du ofte dækket af lovgivningen

+ Du har som regel mulighed for at få overblik over dit forbrug

- Mobilbetaling kræver, at du har signal og strøm på mobilen

- Hvis servicen hackes, risikerer du, at dine oplysninger lækkes, hvis sikkerheden ikke er i orden

I magasinet Komputer for alle 9/2017 kan du blive meget klogere på de forskellige typer af digitale betalingsformer, hvordan de fungerer og hvorfor pizzakæden Pizza Hut har en helt speciel rolle i historien. 

Hvis du tegner abonnement nu, kan du læse historien med det samme på dine mobil eller tablet med app'en Wype. Her kan du også læse de seneste 10 numre af bladet. 

Måske er du interesseret i ...