facebook-login

Undgå at få din Facebookprofil hacket

Facebook er et yndet mål for hackere. Og det er desværre slet ikke så svært for dem som man kunne håbe. Lær hvordan du holder hackerne væk fra dine personlige oplysninger.

12. juni 2012

Facebook, de sociale netværks sværvægter, er et yndet mål for internetkriminelle. Og det er desværre slet ikke så svært for dem som man kunne håbe. Alt de skal gøre er nemlig at tilegne sig dit login, for at få adgang til alle dine personlige oplysninger. Men der er hjælp at hente.

På opfordring af sikkerhedsfirmaet ESET, bringer vi en kort guide til at forbedre sikkerheden på din profil, så du kan sove lidt roligere om natten. Det du skal gøre er at indstille et ekstra lag i godkendelsen, hvor du skal godkende nye computere og andre enheder, som logger på. Det vil sige, at du kan se hvis nogen prøver at benytte dit login på en anden maskine, og stoppe dem.

*Sådan gør du *2. Log ind på din Facebook-profil.

  1. Klik på pilen i øverste højre hjørne på din startside. På drop down-menuen skal du vælge ‘Kontoindstillinger’.

  2. Vælg fanen ‘Sikkerhed’ i venstre side og dernæst fanen ‘Login-godkendelser’. Klik på ‘Rediger’ i højre side af fanen.

  3. Sæt flueben i følgende indstilling: “Bed mig indtaste en sikkerhedskode, hver gang en ukendt computer eller enhed prøver at tilgå min konto”.

  4. Vælg ”Aktiver” og indtast dit mobilnummer. Så får du en sms-besked med en unik kode, som skal bruges til at verificere den første enhed. Og tilsvarende, når du skal verificere andre enheder til at kunne åbne din profil. Hvis du vil have et varsel, hver gang en ikke-registreret enhed forsøger at få adgang til din Facebook-profil, skal du under fanen ‘Sikkerhed’ i venstre side vælge fanen ‘Login-notifikationer’. Angiv om du vil have besked på sms eller mail, og sæt flueben det ønskede sted. Du kan registrere enheder, så du ikke skal bruge koden hver gang du bruger dem, som du bruger flere gange.

Denne metode giver dig et effektivt sikkerhedsnet, som kan spare dig for rigtig mange problemer, hvis nogen får tilsneget sig dit login. Så følg disse nemme trin, og hold dine personlige oplysninger private.****

Måske er du interesseret i ...