Trustpilot

Tør du stole på Trustpilot?

Trustpilot giver bedre anmeldelser til virksomheder, som betaler til tjenesten, viser undersøgelser fra Dwarf og FeedbackHunter. Få overblikket over virksomhedens uheldige historie her.

16. marts 2016

Kan du stole på, at Povl Pedersens Elektronik yder god service, når firmaet har fået formidable anmeldelser på siden Trustpilot? Umiddelbart ikke, virker svaret til at være, for Trustpilot giver nemlig bedre karakterer til de firmaer, som betaler til tjenesten, end dem, som ikke gør.

Den opsigtsvækkende konklusion er resultatet af to undersøgelser fra henholdsvis netbureauet Dwarf og FeeedbackHunter, der indsamler data fra kunder i diverse internetbutikker.

Undersøgelsen fra Dwarf viser, at der er stor forskel på, hvordan kunderne anmelder de 50 største webshops i Danmark. 5,8 er gennemsnitskarakteren for virksomheder, som ikke betaler til Trustpilot, mens de betalende firmaer i gennemsnit bliver anmeldt til karakteren 8,6.

Flere virksomheder har endda fået forbedret deres score ved at blive betalende kunder hos Trustpilot, viser analysen fra FeedbackHunter. BabySam går fra karakterens 5,2 til 7,5 mens Elgiganten stiger fra 6,0 til 8,5.

Trustpilot afviserne konklusionerne fra de to undersøgelser og fortæller til DR, at de betalende kunder blot får redskaber til at yde god kundeservice, og det er årsagen til de gode anmeldelser.

Trustpilots lig i lasten Det er ikke første gang, at der bliver stillet spørgsmålstegn ved Trustpilots troværdig. Faktisk har der de senere år været adskillige uheldige sager, som kan gøre det farligt at stole alene på anmeldelserne på siden.

Februar 2016 Undersøgelser fra Dwarf og FeedbackHunter rejser store spørgsmålstegn ved troværdigheden af anmeldelserne på Trustpilot, fordi betalende virksomheden bliver anmeldt væsentligt bedre end dem, der ikke betaler.

Juli 2014 Trustpilot kæmper med adskillige falske anmeldelser, hvor virksomheder udgiver sig for at være kunder, som anmelder bestemte virksomheder enten meget positivt eller negativt. Det fører til retningslinjer for, at kunderne kun må anmelde specifikke købsoplevelser.

August 2013 Trustpilot er igen i mediernes søgelys, efter der går rygter om, at betalende virksomheder kan klage over specifikke, dårlige anmeldelser og få dem fjernet fra Trustpilot.

Oktober 2012 Virksomheder på Trustpilot køber falske anmeldelser fra private personer. De falske anmeldere giver virksomhederne glimrende bedømmelser, så de hurtigt får en fremragende karakter på Trustpilot.

Måske er du interesseret i ...