De første 60 satellitter ud af 12.000 ligger klar til at blive sendt i kredsløb om jorden.
Starlink

De første 60 satellitter ud af 12.000 ligger klar til at blive sendt i kredsløb om jorden.

© SpaceX

Tesla-chefen sender internettet ud i rummet

Teslas direktør Elon Musk vil sende 12.000 satelitter i kredsløb om Jorden for at udbrede internettet til områder uden ordentlige forbindelser.

Det private raketfirma SpaceX er godt på vej til at levere internet til hele planeten. 

Ved hjælp af 12.000 små satellitter er det planen, at firmaet vil kunne levere internetforbindelser til hele kloden.

Det lyder som en fjollet science fiction-idé, men SpaceX sendte faktisk allerede i slutningen maj 2019 de første 60 satellitter afsted. 

Hele projektet har fået navnet Starlink, og det er SpaceX's stifter Elon Musk, der står bag projektet

Hvem er Elon Musk?

Elon Musk er ekspert i vilde og tilsyneladende urealistiske udmeldinger, men han har en særlig evne til at føre de skøre planer ud i livet. 

Han grundlagde sin formue ved at stifte betalingstjenesten Paypal. Siden da kom han ind i Tesla på et tidligt tidspunkt i 2004 og er stadig firmaets øverste chef i dag. 

Det var også Elon Musk og SpaceX, der i 2018 sendte en Tesla Roadster sportsvogn ud i rummet og på cruise control i solsystemet. Opsendelsen skete som en test af SpaceX's raket, Falcon Heavy.

I videoen herunder kan du se SpaeXs egen fire timer lange video fra denne opsendelse. Her ser du en Tesla svæve rundt i rummet.

Elon Musk lover hurtigt internet fra rummet

Det er planen at Starlink skal kunne levere internethastigheder på op til 10 gigabit pr. sekund. Det eneste, man skal bruge for at kunne koble sig på Starlink, er en modtager til cirka 200 dollars (1.300 kroner).

SpaceX har ikke offentliggjort en endelig dato for, hvornår Starlink-projektet er klar, men Musk siger, at det vil kræve 12 lignende opsendelser af 60 satellitter, før firmaet kan levere moderat dækning til kunderne.

Du kan selv holde øje med satellitterne på nattehimlen ved hjælp af dette værktøj. Du skal blot indtaste ordet Starlink i søgefeltet for at få en liste over satellitterne.

Måske er du interesseret i ...