opera11

Ny Opera-browser

Den nyeste version af den hurtige Opera-browser kommer med flere interessante funktioner.

20. december 2010

En af nyhederne i den gratis Opera 11 kaldes Tab Stacking, eller fane-stabling, hvor man kan trække en fane over på en anden for fx at skabe en grupperet stak af hjemmesider med samme tema eller emne.. Og hvis du åbner sider fra samme hjemmeside, vil Opera automatisk stable disse i en gruppe, så du hele tiden har et godt overblik.

Du kan blandt andet navigere rundt i Opera 11 ved hjælp af musefagter, så du kan surfe tilbage og frem på hjemmesider blot ved at bevæge musen med en særlig bevægelse.

Browseren understøtter desuden udvidelsesprogrammer, så du blandt andet kan blokere pop-op-reklamer og forøge browserens hastighed med op til 30 procent, ifølge Opera.

Opera 11, der fylder 30 procent mindre end sin forgænger, version 10.6, blev frigivet torsdag i sidste uge, og allerede dagen efter var programmet blevet hentet 6,7 millioner gange, og det er ny rekord for Opera.

Kun lidt over to procent foretrækker browseren Opera, når de surfer på nettet. Det er dog nok til en femte plads efter Internet Explorer, Firefox, Chrome og Safari.

Opera 11 er som standard på engelsk, men du kan gratis downloade en dansk sprogpakke til browseren.

Måske er du interesseret i ...