netværk-router

5 tips til at optimere det trådløse netværk

Mange ting påvirker dit trådløse netværk. Vi giver dig fem gode råd til et optimeret trådløst signal.

27. september 2016 af Christian Slot

Du kender det med garanti: Dit trådløse netværk er utrolig sløvt, hjemmesiderne indlæses langsomt, og du bliver måske kastet af forbindelsen i ny og næ.

Men det er ikke sikkert, at det er din internetudbyders skyld. Det kan være signalet i dit hjem, der er skyld i, at forbindelsen svigter.

Her er fem gode råd, du bør gå igennem, hvis netværket skal op i tempo:

1. Gem ikke routeren væk De fleste gemmer gerne den trådløse routeren væk i et skab, bag sofaen eller i det fjerne soveværelse under sengen.

Men er din router omgivet af mange flader, kan signalet forstyrres og potentielt give dårligt signal eller smide dig af forbindelsen.

2. Metal, elektronik og vand er kendte signaldræbere Stiller du din trådløse router i nærheden af andet elektronik, metal eller vand (fx et akvarie) har siganlet svære vilkår, og du kan opleve en dårligere forbindelse.

3. Bruger du 5 eller 2.4 Ghz? 5 Ghz er en hurtigere frekvens, der kan overføre data hurtigere. Desuden bruger mange andre elektroniske apparater ikke 5 Ghz-frekvensen, hvilket betyder, at du er uforstyrret.

Men 2.4 Ghz-frekvensbåndet har en længere rækkevidde, og det kan komme dig til gode, hvis din router står langt væk.

Tjek i din routers opsætning, om du bruger 5 eller 2.4 Ghz - måske den endda udsender signal på begge frekvensbånd.

4. Overvej at bruge wifi-forlængere Hvis væggene i din bolig er lavet af beton - eller andre tykke konstruktioner - kan det være svært at få et signal ud i alle rum, med mindre du går i gang med en forhammer.

En anden løsning er at bruge trådløse forlængere, du kan sætte i telefonstikket og således fordele signalet rundt i dine rum

5. Tjek signalet med en app For at lokalisere dine problemer kan det være en idé at bruge en app til at måle styrken på dit trådløse netværk.

Til Android findes appen Wifi Analyzer, der måler signalet i realtid.

> Tjek dit netværk med mobilen

Måske er du interesseret i ...