netibolig/netibolig.jpg

Netværk i hjemmet

Fælles adgang til internettet, printeren og andre pc-faciliteter er blot den spæde start. Med et netværk i hjemmet åbner et væld af muligheder sig, hvad enten der er tale om et kablet eller et trådløst netværk.

11. februar 2011
netibolig/introtilbud.gif
netibolig/Kfa_05_HD3-1.jpg
netibolig/Kfa_04_HD2-1.jpg

Strengt taget kræver det kun en router og to pc'er med netkort at oprette et lille og nemt pc-netværk i hjemmet. Således udstyret kan man begynde at deles om en forbindelse til Internettet og har man lyst til lidt mere, kan det nemt lade sig gøre, at dele filer og mapper på hinandens pc'er. Men er man først kommet i gang, så vil man hurtigt opdage andre muligheder i det digitale hjem.

Har man f. eks. en bredbåndsforbindelse, der både leverer Internet og tv-signal kan alskens underholdningselektronik, som f.eks. tv, video, og harddiskoptager snildt kobles sammen i netværket. Det samme gælder Mediecenter-pc'er, som er specielt fremstillet til at blive benyttet i forbindelse med stuens tv.

Kun fantasien sætter efterhånden grænser for, hvor smart det kan gøres. Vi har samlet en række nyere artikler fra Komputer for alle, der bl.a. giver dig et indblik i netværkets muligheder og om de seneste nyheder indenfor den nye standard for tv-billeder: HD.

Test af routere og netværk Trådløse netværk bliver hurtigere og hurtigere. Med den nye netværksstandard 802.11n (og her står det lille bogstav "n" for den afgørende forskel) er der sat helt nye målestokke for både hastighed og rækkevidde. Vi har testet en flok trådløse routere.

Her er dit nye netværk Den store guide til indkøb og opsætning af trådløst hjemme-netværk. Vi gennemgår alle komponenter og forklarer alle fagudtryk. Desuden svarer vi på læsernes hyppigste spørgsmål om brugen af trådløst netværk.

Introduktion til HD Hvad betyder det, at et tv-apparat er "HD ready"? Og hvad er forskellen til noget, der viser "Full HD". Vi giver svaret og fortæller desuden om, hvordan pc'er, videokameraer og alt muligt andet isenkram skal passe ind i den nye fagre HD-verden.

Optag selv hjemmevideo i HD-kvalitet Med en ny generation videokameraer til privat brug, kan du selv lave film i den eftertragtede HD-kvalitet. Vi giver dig gode råd om anskaffelse og brug og afslører også hvilke krav HD-teknologien stiller til din pc og dine programmer, hvis du vil redigere video.

Køb det rigtige HD-TV De lover dig alle sammen "knivskarpe billeder". Men ellers er der ikke meget standard over de utallige fladskærms-tv, der tilbydes forbrugerne. Vi guider dig nemt og systematisk igennem denne jungle, så du får mest for dine penge.

>> Se vores introduktionstilbud på Komputer for alle

Måske er du interesseret i ...