Acrylic Wi-Fi Home: Hurtigere og bedre trådløst netværk

Hurtigere og bedre trådløst netværk

Acrylic Wi-Fi Home gør det nemt at se, om dit trådløse netværk bliver forstyrret af signaler fra andres routere. Brug programmet til at slippe for svingende hastigheder og udfald på dit trådløse signal.

9. oktober 2017 af Anders Daugaard

Som de fleste andre danskere surfer du nok på nettet fra hjemmets pc’er, mobiltelefoner og tablets. Måske streamer du også film, serier og musik – og så har du formentlig ligesom mig oplevet, at din netforbindelse pludselig ryger. 

Film begynder at hakke, hjemmesider tager en evighed om at blive indlæst, og download går i stå.

Den trådløse forbindelse bliver nemt dårlig, hvis du deler signalpladsen med flere naboer, og derfor er problemet selvfølgelig også størst i tætbefolkede områder. Det gælder derfor om at sende dine trådløse signaler på en frekvens, der enten er fri eller i det mindste ikke er overbelastet af andre signaler. Og det kræver, at du ved, hvilke kanaler din og naboernes router sender på.

I stedet for at banke på naboernes døre og spørge dem bruger jeg det gratis netværksprogram Acrylic Wi-Fi Home.

Finder alle netværk

Acrylic Wi-Fi Home scanner områdets trådløse netværk, som er indenfor din rækkevidde. De bliver vist med navn på en liste, hvor du også kan se, hvilke frekvenser og kanaler de sender på. 

De oplysninger kan vises grafisk sammen med signalstyrken for de enkelte netværk. Det gør det nemt at se, om andre trådløse netværk blander sig med signalerne fra min egen router. 

Jeg kan også se, om der er kanaler, som ingen router bruger. Det er så dén kanal, mit netværk skal sende på.

Det er ikke muligt at justere netværksindstillinger med Acrylic Wi-Fi Home. Det skal gøres i din routers indstillinger, hvor valg af kanal ofte er sat til ”Automatisk”. Se i din routers manual, hvordan du ændrer dette.

Hent programmet her

Måske er du interesseret i ...