Google Chromecast og Google Home forringer internetforbindelsen grundet fejl

Google Chromecast og Google Home forringer din internetforbindelsen på grund af en fejl. 

© Shutterstock

Google-produkter kan skade dit netværk

En fejl i Chromecast, Google Home og andre Google-produkter kan overbelaste dit hjemmenetværk og i nogle tilfælde lægge det helt ned.

Opdateret 18/01 2018: Google har nu annonceret, at de har identificeret problemet, og vil fra i dag, torsdag, begynde at udsende en opdatering til alle de berørte enheder

********

Hvis du bruger Googles produkter, og har oplevet ustabilt eller ubrugeligt netværk derhjemme, så har vi måske forklaringen. 

Det viser sig nemlig, at en fejl i flere af Googles produkter gør, at nogle brugeres wifi bliver overbelastet.

Typisk sender produkter som disse små ”pakker” til routeren med cirka 20 sekunders mellemrum for at holde forbindelsen ved lige. Fejlen i Googles produkter gør, at der i nogle tilfælde bliver sendt op til 100.000 pakker på samme tid, når produktet bliver tændt, hvilket kan lægge dit netværk helt ned.

Det er heldigvis ikke alle, der oplever problemet. Hvis du bruger Googles produkter, men ikke mærker ustabilitet på dit netværk, behøver du ikke at tænke mere over det.

> Lige nu får du 2 numre af Komputer for alle samt en lækker bluetooth-højtaler for kun 59,50 kroner. Du sparer over 400 kroner.

Sådan løser du problemet

På nuværende tidspunkt har Google ikke løst problemet. En talsperson siger til mediet Engadget, at Google er klar over problemet og arbejder på en løsning.

I mellemtiden har flere router-producenter udsendt firmware-opdateringer til deres produkter, der kan løse eller begrænse fejlen. Så hvis du oplever usædvanlige problemer med dit netværk, og du har produkter fra Google, bør du opdatere din router.

Hvis din router ikke har en tilgængelig opdatering, kan du være nødsaget til at frakoble dine Google-enheder og vente på, at Google udgiver en opdatering med en løsning på problemet.

> Læs alt om Google her

Måske er du interesseret i ...