En NAS-server er først rigtigt smart, hvis det er nemt at gemme og hente filer på den. Og det bliver det med Resilio Sync.
Synkronisering:

En NAS-server er først rigtigt smart, hvis det er nemt at gemme og hente filer på den. Og det bliver det med Resilio Sync.

© Shutterstock

Gem nemt dine pc-filer på din NAS

Resilio Sync er et vanvittigt smart synkroniseringsprogram, der både kan installeres på computere, telefoner og NAS-enheder. Med det er du sikker på altid at have adgang til dine filer fra alle enheder.

En NAS-server - eller netværkslager - er utroligt smart til at samle dine filer på tværs af enheder i hjemmet, men den bliver først rigtig smart, hvis du kan fjerne de manuelle mellemled.

Hvis du ønsker at gemme vigtige filer som fx billeder fra din pc på din NAS - eller tage en sikkerhedskopi af pc'en og gemme på netværksdrevet - skal du normalt manuelt kopiere filer frem og tilbage med Windows Stifinder eller NAS'ens egen filhåndtering.

Det kan gøres meget smartere med den fantastiske app Resilio Sync, der kan installeres på computere med Windows, Linux eller MacOS.

I Fordelszonen finder du udgaven, der kan installeres i Windows.

> Læs også: Hvad er en NAS - og hvorfor har jeg brug for en?

Kan også installeres på din NAS

Med programmet installeret på din pc vælger du helt selv, hvilke mapper på pc'en, der skal gøres tilgængelige for dine andre enheder - fx en anden pc eller din telefon.

Rigtig smart bliver det dog, hvis du ejer en NAS-server. 

Så kan du nemlig installere Resilio Sync-app'en direkte på din NAS ved at gå ind i app-butikken  i NAS'ens styresystem. Det virker med NAS'er fra Synology, Asustor, WD, Drobo, Netgear og flere andre producenter.

Hvis du ejer en NAS af mærket Synology, skal du gå ind i Pakke Center, vælge Alle pakker og rulle ned i bunden til Tredjepart. Klik så på Resilio Sync og vælg Installer.

> Læs også: Sådan beskytter du din NAS mod malware og virus

Når du har installeret Resilio Sync på din NAS, kan du åbne indstillingerne for synkronisering direkte i browseren. Her er det vist fra en NAS af mærket Synology.
Resilio Sync til NAS:

Når du har installeret Resilio Sync på din NAS, kan du åbne indstillingerne for synkronisering direkte i browseren. Her er det vist fra en NAS af mærket Synology.

Start Resilio Sync på NAS'en

Når du har installeret Resilio Sync på din NAS, finder du en genvej til app'en i oversigten over dine apps. 

Her fra kan du nemt starte app'en, som så åbner på en ny side i din browser.

Du kan nu importere den mappe, du har valgt at dele fra din pc - eller dele en mappe fra NAS'en, som du vil have adgang til fra pc'en.

Hvis du også ejer computere med andet end Windows på, kan du hente Resilio Sync til din pc med Linux eller MacOS via dette link.

Resilio Sync er gratis for private, hvis du blot ønsker at dele mapper, som vi har beskrevet herover. Programmet kan naturligvis meget mere, hvis du betaler for det, men det er ikke nødvendigt til almindeligt brug.

Du kan læse om forskellene mellem den gratis udgave og betalingsversionen her.

Sådan synkroniserer du telefon og pc

I Komputer for alle nummer 10/2023 kan du læse meget mere om Resilio Sync.

Her viser vi, hvordan du får Resilio-app'en på din telefon til automatisk at sikkerhedskopiere mappen med dine kamerabilleder med en mappe på din pc eller NAS.

Når du først har opsat synkroniseringen, sker det fremover automatisk i det øjeblik du tager et nyt billede eller skyder en ny video med telefonen.

Dermed er det slut med at fumle med USB-kabler og huske at sikkerhedskopiere de vigtige minder på telefonen.

> Læs artiklen og hent programmet i Fordelszonen her

Sådan virker Resilio Sync

Det professionelle program Resilio Sync anvender såkaldt peer-to-peer eller P2P-teknologi, som også bruges til BitTorrents, hvor mange brugere kan dele filer med hinanden uden at være styret af en central server. 

Med P2P agerer hver computer på netværket eller internettet nemlig både server og klient, og derfor kan du med Resilio Sync dele filer mellem dine egne enheder uden at trafikken skal omkring et firmas server på internettet, som det fx er tilfældet med lagertjenester som Google Drev eller iCloud. 

Programmet har derfor også den store fordel, at du kan gemme ligeså meget data, som du har plads til på pc’en – og at der ikke er begrænsninger i størrelsen på de enkelte filer. 

Når du parrer en computer og en telefon, eller to pc’er, i Resilio Sync får enhederne direkte adgang til hinandens IP-adresser og sender filerne til hinanden uden mellemstationer. 

Det virker både via internettet, når du ikke er hjemme, og endnu hurtigere via dit lokale netværk i hjemmet.

Måske er du interesseret i ...