Få bedre WiFi med nye antenner til din router

Få bedre WiFi med nye antenner til din router

Hvis du lider af dårlig trådløs dækning på hjemmenetværket, behøver du ikke nødvendigvis udskifte routeren. I stedet kan du investere i billige, men meget kraftigere antenner.

De fleste danske hjem har trådløst netværk - enten via et modem, du har fået af din internetleverandør eller en router, som du selv har købt. 

Men desværre oplever mange, at det er svært at få det trådløse netværk til at dække i hele hjemmet, og det betyder, at der ofte er døde zoner, hvor man ikke kan bruge netværket.

Billig, men effektiv løsning

Før du haster ud og bruger penge på en repeater eller extender eller begynder at trække netværkskabler i hele huset, er der dog en nem og billig løsning, du kan prøve først. 

Du kan simpelthen skifte routerens medfødte antenner til nogle større og kraftigere, der har højere sendestyrke. 

Det er nemt at udskifte antennerne selv

Det kræver, at du har en router med synlige, eksterne antenner, hvilket de fleste har.

Antennerne er skruet fast i routeren med stikket RP-SMA, som også sidder på de antenner, du selv kan købe hos velassorterede elektronikforhandlere.

Samme stiktype bruges også på mange netværkskort i stationære pc'er, og også her vil du få glæde af at udskifte antennerne til en kraftigere type.

Hvis du skal skifte antenne på din router, kræver det, routeren har RP-SMA-stik.

Antennerne på din router skal være med dette RP-SMA-stik, for at du kan skifte dem ud.

Meget kraftigere antenner

På en typisk router med eksterne antenner, er antennernes sendestyrke omkring 3 dBi for 2,4 GHz og omkring 5 dBi for 5 GHz-netværk.

De antenner, du selv kan købe, har typisk en sendestyrke på 7-10 dBi, og dermed kan du få trådløs dækning, hvor der før ikke var adgang til netværket.

Her finder du nye og bedre antenner

Der findes mange forskellige antenner med forskellige specifikationer. Bruger du primært et 2,4 GHz netværk, kan du fx købe TP-Links TL-ANT2409CL hos AVXperten til 99 kroner og få en kraftig sendestyrke på 9 dBi.

Denne antenne sender signalet ligeligt ud i 360 grader - med større effekt end den antenne routeren er født med.

Bruger du også 5 GHz-netværk og har et bestemt område, der er helt radiodødt, kan du vælge luksusløsningen: En stor 10 dBi-antenne, som sender i både 2,4 og 5 GHz i én bestemt retning. Den koster 239 kroner hos AvXperten.

Flere lette tips til bedre netværk

Der er mange faktorer, som spiller ind på netværkets styrke, og der er mange ting, som du selv kan gøre for at få mere fart på forbindelsen.

I det nye nummer af magasinet Komputer for alle får du tips til at placere din router perfekt, til at slippe af med støj og forstyrrelser samt hvordan du gør netværket mere stabilt og sikkert. 

Læs artiklen i Komputer for alle nummer 1/2020 - eller læs den med det samme i Fordelszonen her (kræver login)

Måske er du interesseret i ...