ko

Ved koen, hvad der venter den?

Wikipedia-skribenter er et stædigt folkefærd. Det har resulteret i helt vanvittige redigerings-krige, hvor små detaljer er blevet ændret frem og tilbage et utal af gange.

12. oktober 2016 af Steffen Nielsen

Wikipedia har samlet en oversigt over de mest mærkværdige "redigeringskrige" i leksikonets regi. Her er tre udvalgte fra den lange liste.

Listen over kendte jomfruer Du undrer dig måske over, at Wikipedia overhovedet påtog sig den opgave at holde denne liste opdateret, men et faktum er det i hvert fald, at Britney Spears i dennes teenageår blev tilføjet til og fjernet fra denne liste et ikke ubetydeligt antal gange. Siden er der vist opnået bred enighed om, at hun ikke længere hører hjemme på listen.

Araknafobi Den engelsksprogede Wikipedia-artikel om frygt for edderkopper blev skueplads for et sandt dilemma. I hvert fald i følge en stribe ophidsede debattører. Diskussionen gik på, om man kunne tillade sig at illustrere artiklen med et foto af en edderkop, da dette, i nogles øjne, kunne skræmme eventuelt interesserede væk fra artiklen.

Kovæltning Kulturfænomenet "at vælte køer" (cow tipping) går ud på at snige sig ind på en ko og vælte den omkuld. Så langt, så ondt. Men debatten på siden gik på billedteksten til en illustration af en ko på en mark. Forslag som "Et intetanende potentielt offer" faldt nogen for brystet, mens tilsyneladende ukontroversielle alternativer som "Muuuh" og "En ko" heller ikke vandt gehør blandt alle debattører.

> Se Wikipedias oversigt over samtlige redigeringskrige

> Læs mere om Wikipedia

Måske er du interesseret i ...