Doner nemt penge til velgørenhed gratis

Du kan let donere penge til velgørenhed når du handler på nettet. Ovenikøbet uden at det koster ekstra.

© Shutterstock

Giv penge til velgørenhed mens du handler på nettet - ganske gratis!

Synes du, det kan være svært at finde plads i økonomien til at give penge til velgørenhed hver måned? Så er der heldigvis flere nemme måder at bidrage på - uden det koster dig en krone.

15. januar 2019 af Martin Haverholm

Mange danskere vil egentlig gerne støtte velgørende formål, men det kan være svært at finde pengene til det budgettet. 

Det er der heldigvis råd for!

Flere tjenester på nettet giver automatisk en procentdel af de penge, du bruger på indkøb på nettet, til et velgørende formål - oftest endda et formål efter dit valg. 

Her viser vi de tre af de bedste og nemmeste, vi har set:

1. Amazon Smile

Amazon Smile

Hvis du bruger url'en smile.amazon.com (altså smile. i stedet for www.) når du handler hos Amazon, kan du selv vælge, hvilken organisation, du gerne vil støtte. 

Rigtigt mange mennesker køber jævnligt alt fra bøger og musik til madvarer og elektronik hos internetgiganten Amazon. Desværre er det stadig de færreste, der kender til Amazons funktion Amazon Smile.

Amazon Smile gør det ekstremt nemt at give penge til velgørenhed - du logger bare ind på din Amazon-profil som sædvanligt, men i stedet for at skrive “www” i adressen, skriver du “smile”.

Når du logger på på denne måde, har du mulighed for at vælge imellem flere forskellige velgørenheder, og Amazon giver herefter en procentdel af de penge, du betaler, til dette formål. Funktionen virker også med fx Amazon.de eller Amazon.co.uk.

Find siden på smile.amazon.com

2. BNicer

BNicer

Hvis du handler på nettet gennem den danske tjeneste BNIcer, giver du automatisk en procentdel af dine køb til velgørenhed - uden det koster dig en krone. Du kan vælge mellem mange forskellige webshops og velgørende formål. 

BNicer.com er en dansk tjeneste, der lader dig handle i en lang række kendte danske webbutikker som fx Coolshop, Wupti og Proshop, og herefter giver en procentdel af dit køb til den velgørenhed, du ønsker.

> Se listen over de medvirkende webshops her - der er flere af dem, som du sikkert handler i alligevel. 

Med BNicer.com kan du vælge at støtte op til tre velgørende organisationer på én gang - fx Kræftens Bekæmpelse, Diabetes Foreningen og PLAN Danmark.

For at vælge, hvilke organisationer, du vil støtte, skal du først oprette en konto på BNicer.com. Herefter skal du på hjemmesiden finde et link til den webbutik, du ønsker at handle i, så butikken kan se, de skal give penge til BNicer.com, og så gennemfører du bare dit indkøb som normalt.

Ønsker du ikke at oprette en konto hos BNicer.com, kan du stadig støtte velgørende formål via siden. Hvis du bruger BNicer.coms links til webbutikker uden at logge ind, giver butikkerne stadig penge videre til velgørenhed - du får bare ikke lov til selv at vælge, hvilken velgørenhed pengene går til.

Find siden på www.BNicer.com

3. Humble Bundle

Humble Bundle

Humble Bundle har i mange år været kendt blandt folk, der spiller computerspil, fordi hjemmesiden ofte sælger “bundles”, “bundter”, af spil til en næsten uhørt lav pris. 

I dag kan du dog også finde fine bundter med fx. e-bøger og eller sikkerheds-programmer - men stadig til helt uhørte priser.

For at donere penge via Humble Bundle skal du første oprette dig som bruger på hjemmesiden. Når du er oprettet, vælger du bare det bundle, du ønsker at købe. Bundles er oftest inddelt i “tiers”, “hylder”, hvor du kan betale mere for at få et større bundle.

Når du har valgt det ønskede bundle har du også mulighed for at vælge, hvor mange af dine penge, der skal gå til velgørenhed og hvor mange, der skal til Humble Bundle eller forlag og udviklere.

De forskellige bundles udskiftes cirka hver 14. Dag, så der er altid noget nyt at finde. Ved nogle bundles går pengene automatisk til et bestemt formål, men oftest kan du vælge imellem flere forskellige.

Find siden på www.humblebundle.com

Måske er du interesseret i ...