Google Oversæt

Google Oversæt nu på dansk

På nettet er der gratis udtalehjælp på dansk, tysk og mange andre sprog. Men den danske udtale hos Google Oversæt er langtfra fejlfri.

22. september 2010

Tjenesten Google Oversæt giver en hurtig håndsrækning, når du skal have oversat en tekst fra et sprog til et andet. Fejlfri er den ikke, især ikke når det gælder mindre sprog som dansk.

Samme konklusion kan drages om tjenestens nyeste tiltag – udtalehjælp i form af små lydfiler. Mens der et stykke tid har været denne funktion, der hjælp brugeren med den engelske udtale – er den tilsvarende service først for nylig lanceret på de over 40 andre sprog, man kan vælge imellem på hjemmesiden.

En hurtig stikprøve viser, at der er stor forskel på kvaliteten af lydbidderne. For eksempel udtales de engelske, fransk og de tyske ord for det utrænede øre ganske formfuldendt, mens det samme desværre ikke kan siges om dansk. Vores forsøg med den svære frase ”Rødgrød med fløde” lød umiskendeligt, som når levende udlændinge skal gøre forsøget med det svære danske sprog, og i det hele taget lyder det metallisk og forkert. Men det er god underholdning.

Funktionen er let at bruge. Besøg siden via linket her til højre, skriv ét eller flere ord, og klik på knappen "Lyt".

Måske er du interesseret i ...