Google Cloud Print lukker

Nu er det snart slut med at udskrive fra telefonen til en printer, der er tilsluttet din pc. Google har valgt at lukke og slukke for tjenesten Google Cloud Print.

Google lukker populær print-tjeneste

Endnu en gang vælger Google til stor utilfredshed at lukke og slukke en populær tjeneste. Denne gang må Google Cloud Print lade livet.

Siden 2010 har millioner af glade brugere over hele verden kunnet anvende beta-tjenesten Cloud Print fra Google. 

Med tjenesten kan man fx udskrive et dokument fra sin pc på arbejde til printeren i hjemmet - eller sende et dokument til udskrivning på familiens printer via en app på telefonen. 

Google Cloud Print er en så banebrydende tjeneste, at vi i Komputer for alle ofte har anbefalet den - også som et godt alternativ til en dyr netværksprinter.

Google Cloud Print lukker om et års tid

Google skriver på sit eget support-forum, at Google Cloud Print har sidste arbejdsdag den 31/12 2020. Når kalenderen viser 1/1 2021 kan du altså ikke længere anvende Google Cloud Print.

Det betyder, at du har et års tid til at finde alternativer, men desværre er der tilfælde, hvor du ikke umiddelbart kan finde en erstatning for Google Cloud Print. 

En ener, der var forud for sin tid

Som med mange andre af Googles tjenester var Google Cloud Print helt nytænkende, da den blev lanceret. I dag har den dog fået konkurrence på flere af funktionerne. 

Men da Google er en af verdens største virksomheder og også står bag et styresystem til telefoner og den mest udbredte browser, får du i dag ikke helt samme integrering med andre printtjenester end Google Cloud Print.

Det skal du gøre, hvis du brugte Cloud Print

Hvis du primært anvendte Cloud Print til at sende udskrifter til hjemmeprinteren fra en pc, der ikke står i hjemmet, kan du i stedet bruge programmet Printer Pro, der også virker med en app til iPhone/iPad. Den er dog ikke gratis at anvende.

Anvendte du derimod Google Cloud Print til at udskrive fra din Android-enhed, skal du i stedet benytte de muligheder, som producenten har installeret på telefonen - fx Samsung Print Service. 

Når Google trækker stikket på Cloud Print, skyldes det at populariteten er faldende, og det er den især, fordi moderne printere har funktionerne indbygget - og de virker endda uden at der skal stå en pc tændt, som er sluttet til printeren.

Skal du alligevel have en ny printer, så køb en printer med netværkstilslutning, og som har en app, du kan styre den med. Det gælder fx nye Canon-printere i mellemklassen.

Måske er du interesseret i ...