AlphabetBricks
© Unsplash

Google bliver til Alphabet

Googles grundlægger har netop annonceret, at firmaet ændrer navn til Alphabet.

11. august 2015

Fra nu af vil navnet Alphabet være kendt verden over – det er nemlig navnet, Google har valgt, til deres nye hovedselskab. Den overraskende udmelding kom fra Googles grundlægger, Larry Page, i går.

Google vil fortsætte som firma, men som underselskab til Alphabet. Derfor vil du som bruger heller ikke mærke det store til navneændringen i hverdagen.

Navneændringen kommer i forbindelse med en større omstrukturering i selskabet. Google og mange af Googles underselskaber vil i fremtiden være sidestillede datterselskaber til Alphabet, hvilket ifølge Larry Page vil give selskaberne større selvstændighed.

Alphabets underselskaber er, udover Google Inc., Calico, der forsker i aldersrelaterede sygdomme og bioteknologi; investeringsfonden Google Capital; Google Fiber, der er en internetudbyder; Google Ventures, som støtter nye firmaer; fremtidsforsker og -udviklerne i Google X, samt Nest Labs, der udvikler intelligente løsninger til hjemmet.

Googles grundlæggere Larry Page og Sergey Brin er henholdsvis CEO og direktør for det nye firma og Sundar Pichai bliver direktør for Alphabets største datterselskab, Google Inc.

Måske er du interesseret i ...